معرفی و شرح وظایف اداره تغذیه دانشگاه مازندران

  نیاز انسان به غذا یکی از احتیاجات ذاتی و فیزیولوژیک است که مهمترین عامل بقای زندگی و طول عمر می باشد .احتیاج به غذا دائمی است و انسان از بدو تولد تا آخرین لحظات حیات خود در هر سن و شرایطی به غذا و تغذیه وابستگی کامل دارد که امری اجتناب ناپذیر است . 
ارائه وعده های غذایی صبحانه، ناهار و شام بر اساس قوانین ومقررات صندوق رفاه دانشجویان همچنین تجهیز ، نگهداری، نظارت بر توسعه فضای غذاخوری ها و آشپزخانه ها وکنترل کیفی ونظارت بر حسن انجام کار پیمانکاران غذاخوری ها بر عهده اداره تغذیه می باشد.  
اداره تغذيه دانشگاه از ادارات تابعه امور دانشجويي است كه اصلی ترین وظیفه آن توزیع سه وعده غذای گرم بین دانشجویان می باشد،  همچنین مسئوليت سازماندهي و اداره غذاخوريهاي دانشجويي و کارکنان را برعهده دارد.
دانشگاه مازندران داراي چهار غذاخوری دانشجویی و دو غذاخوري کارکنان به شرح زير مي‌باشد كه در سه وعده (صبحانه ـ ناهار ـ شام) به دانشجويان سرويس مي‌دهند. ضمنا هر یک سلف سرویس ها دارای یک مسئول سلف نیز می باشد.

 

 1  

غذاخوري دانشجویی پردیس

واقع در مجتمع پردیس دانشگاه

2

غذاخوري کارکنان واعضای هیات علمی پردیس

واقع در مجتمع پردیس دانشگاه

3

غذاخوري کارکنان سازمان مرکزی دانشگاه

واقع در سازمان مرکزی دانشگاه

4

غذاخوري پسران خوابگاه شهید نواب صفوی

واقع مجتمع خوابگاهی شهید نواب صفوی

5

غذاخوری پسران خوابگاه امام حسین (ع)

واقع در خوابگاه امام حسین

6

غذاخوري دختران خوبگاه حضرت زینب (س)

واقع در خوابگاه حضرت زینب

                                                       

اداره تغذیه :

یکی از ادارات زیر مجموعه مدیریت امور دانشجویی می باشد که از جمله وظایف و خدمات آن می توان به موارد زیر اشاره نمود
- نظارت بر انجام صحيح کليه امور وابسته به اداره تغذيه
- پيگيري مسائل و مشکلات اداره تغذيه تا حصول نتيجه مثبت
- درخواست و تهيه وسايل مورد نياز از طريق کارپردازي حوزه به منظور برطرف نمودن کمبودها
- بعنوان نماينده امور دانشجويي، نظارت مستقيم و دقیق بر عملکرد شرکت و پيمانکار طبخ و توزيع غذا دارد
- اعلام گزارش در صورت تخلف و قصور توسط پیمانکار در انجام امور محوله
- تهیه و تنظیم صورت وضعيت ماهانه پيمانکار    
- نظارت بر نحوه اجرای وظایف مسئولین سلف سرویسها و کارکنان
- نظارت بر امر خرید مواد غذایی مصرفی از نظر کیفیت و کمیت
ــ تهيه اناليزمواد غذايي مورد نيازبراي هريک ازغذاها.
 ــ تامين بموقع تجهيزات مورد نياز طبخ غذا.
 ــ نظارت دقيق به ميزان مصرف و کيفيت موادغذايي خريداري شده.                                                                                    
ــ رسيدگي دوره اي به وضعيت بهداشتي محيط غذاخوریها و آشپزخانها 
  ــ تنظيم برنامه هاي ، ماهانه براي تهيه و سرويس غذا ، سرپرستي و نظارت بر تهيه و نگهداري ، پخت ، توزيع و مصرف غذا با توجه به اصول بهداشتي و رژيم غذاها و با در نظر گرفتن مقررات اداري نظارت در انتخاب ، سفارش ، تحويل ، نگهداري مواد غذايي خام و نظارت بر بهداشت مواد غذايي و ارائه خط مشي در زمينه تغذيه و خدمات غذايي 
ــ شرکت در تنظيم برنامه هاي مربوط به آموزش تغذيه در سطح عمومي يا اختصاصي.
ــ نظارت بر امور تهيه مواد اوليه و طبخ غذا در غذاخوریها.
 

 شرح کار ناظران سلف سرویس ها :  

- اجرای دقیق و صحیح دستوراتی که از طرف معاونت محترم دانشجویی، مدیر محترم دانشجویی و اداره تغذیه دانشگاه ابلاغ می گردد.
- نظارت مستمر و نگهداری اموال و تجهیزاتی که بطور امانی در اختیار پیمانکار قرار دارد.
- کنترل دقیق مواد اولیه از لحاظ بهداشتی بودن و استاندارد بودن.
- انتقال و انعکاس مشکلات موجود در سلف سرویس به اداره تغذیه.
- کنترل و نظارت بر رعایت کمیت و کیفیت و انالیز غذایی ( گرم بندی ) توسط پیمانکار.
- نظارت بر نحوه صحیح و اصولی پخت و توزیع غذا. 
- نظارت بر عملکرد پیمانکار در خصوص رعایت مسائل بهداشتی اعم از نظافت و شستشوی سالن ها، غذاخوری و آشپزخانه و هچنین تهیه لباس فرم و کارت بهداشتی کارکنان پیمانکار.
- نظارت و کنترل آمار غذای اعلام شده از سوی اپراتور و ابلاغ آن به پیمانکار.  
 

شرح کار اپراتورهای سلف سرویس : 

- فعال سازی کارت دانشجوی برای دانشجویان جدیدالورد، کارکنان و دانشجویانیکه خواهان کارت المثنی می باشند برای دریافت غذا
- رسیدگی به دستگاه های اتوماسیون تغذیه و رفع اشکالات نرم افزاری و سخت افزاری آن.
- ارائه آمار روزانه به ناظر سلف و گزارش دهی آن به اداره تغذیه بطور مستمر.
- ارائه گزارش واریزی های دانشجویان و کارکنان بصورت هفتگی به اداره تغذیه .
-وارد نمودن برنامه غذایی که هر ماه توسط اداره تغذیه تنظیم می شود، در سیستم اتوماسیون تغذیه دانشگاه.
- همکاری با دانشجویان در جهت ارائه خدمات جانبی همچون صدور برگه فراموشی، رزرو غذا و ..... بصورت دستی