طراحی و ساخت دستگاه پاستور سازی خاویار با روش مواد فعال شده توسط پلاسمای سرد - دانشگاه مازندران
طراحی و ساخت دستگاه پاستور سازی خاویار با روش مواد فعال شده توسط پلاسمای سرد
- 10 Jun 2024
- کد خبر: 2081385
- 1633
شرح مختصر طرح :
با توسعه و ایجاد مزارع پرورش ماهیان خاویاری تولید ۱۰۰ تن خاویار در افق ۱۴۰۴ تعیین شده است. تقاضا برای خرید خاویار ایرانی، آن را به مؤلفهای مهم در ارزآوری این محصول برای کشور تبدیل کرده است. یکی از مشکلاتی که در صادرات این محصول وجود دارد بار میکروبی و کپک و عدم رعایت استاندارد های FDA و HACCP در بسته بندی ها ی این محصول می باشد. در این طرح، پاستور سازی خاویار با روش مواد فعال شده توسط پلاسمای سرد پیشنهاد گردید و با حمایت مالی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در دانشگاه مازندران انجام شد. استاندارد های 186 و 22915 در ساخت این دستگاه به عنوان مبانی طراحی دستگاه، و ویژگی بافت خاویار در انتخاب روش تیمار در نظر گرفته شد. اتوماسیون دستگاه شامل انتخاب زمان تیمار، کنترل شیر های برقی، کنترل سیال ورودی و خروجی، راه اندازی و قطع راکتور پلاسما و زمان اعمال پلاسما از طریق مانیتور HMI انجام می شود. مایع انتخاب شده وارد دستگاه می شود و بعد از فعال سازی توسط پلاسمای سرد در مخزن برای مصرف در پاستور سازی خاویار نگهداری می شود.
شرح دستاوردهای ویژه:
فرایندپاستور سازی توسط مایع فعال در دمای 4 درجه سانتی گراد و کمتر از 7 دقیقه انجام می گیرد و در ارزیابی پاستور سازی وفق استاندارد 186 از باکتری های گرم منفی، گرم مثبت و مخمر استفاده شد. در این روش خواص فیزیکی و شیمیایی و تغذیه ای خاویار محفوظ باقی می ماند.