رییس دانشگاه مازندران:

روز دانشجو، فرصتی برای بازاندیشی در کیفیت فضای فرهنگی و تربیتی دانشگاه‌ها است

  • 06 Dec 2025
  • کد خبر: 4620526
  • 237

روز دانشجو، فرصتی برای بازاندیشی در کیفیت فضای فرهنگی و تربیتی دانشگاه‌ها است

رییس دانشگاه مازندران:

روز دانشجو، فرصتی برای بازاندیشی در کیفیت فضای فرهنگی و تربیتی دانشگاه‌ها است

       به گزارش روابط عمومی دانشگاه مازندران، دکتر ابراهیم صالحی عمران رییس دانشگاه در یادداشتی که به‌مناسبت فرا رسیدن 16 آذر و روز دانشجو منتشر شد، به تشریح وظایف دانشگاه در تقویت فضای فرهنگی و تربیتی برای فراهم‌ساختن محیط مناسب جهت پرورش مدیران آینده کشور پرداخت.

       متن کامل این یادداشت را در زیر مشاهده می‌کنید:

       در تقویم آموزشی و فرهنگی ایران، روز دانشجو فرصتی استثنایی برای بازتعریف و تاکید بر ابعاد عمیق تربیتی و فرهنگی دانشگاه است. دانشگاه، به عنوان قلب تپنده جامعه، تنها جایگاه انتقال دانش تخصصی نیست، بلکه کارگاهی برای ساخت انسان آگاه، مسوول و فرهنگساز است.

       فضای دانشگاه، با برخورداری از تنوع فکری، قومی و علایق، زیست بوم منحصر به فردی برای رشد فرهنگی خلق می‌کند. انجمن‌های علمی، کانون‌های فرهنگی و هنری، نشریات دانشجویی و رویدادهای ادبی-هنری، عرصه‌هایی هستند که در کنار درس، "زیستن جمعی"، "نقد سازنده" و "خلاقیت" را میآموزند. این فضا، دانشجو را از انزوا و تک بعدی بودن خارج کرده و او را در معرض دریایی از اندیشه‌ها و تجربه‌ها قرار می‌دهد تا هویت خویش را در تعامل با دیگری بسازد.

       نقش اساتید در این مسیر، نقشی راهبردی و الگوساز است. استاد فرهیخته، تنها مدرس یک رشته نیست، بلکه مربی است که با اخلاق حرفه‎ای، دقت علمی و تعهد اجتماعی، شیوه اندیشیدن و انسان بودن را آموزش می‌دهد. فضای تربیتی مطلوب، فضایی است که در آن، پرسشگری محترم است، استدلال بر توجیه، ترجیح دارد و احترام متقابل، شالوده همه گفتگوهاست.

       روز دانشجو، یادآور این رسالت خطیر است. یادآور این که دانشگاه موفق، دانشگاهی است که علاوه بر پرورش مهندس، پزشک و حقوقدان کارآمد، شهروندانی حساس به مسایل اجتماعی، متعهد به اخلاق و وطن‌دوست، و حافظان میراث فرهنگی و پیشگامان نقد هنری نیز تربیت کند. دانشجویی که تاریخ و ادبیات سرزمینش را می‌شناسد، برای محیط زیست، احترام قایل است و در عین تسلط بر دانش روز، ریشه در هویت فرهنگی خویش دارد.

        پس بگذارید این روز را نه فقط بهعنوان یک مناسبت، که به‌عنوان فرصتی برای بازاندیشی در کیفیت فضای فرهنگی و تربیتی دانشگاه‌هایمان گرامی داریم. فضایی که در آن، دانشجو "فعال" باشد و نه "منفعل"، و مشارکت‌کننده در آفرینش فرهنگ، نه فقط مصرف‌کننده آن. زیرا آینده این سرزمین، در گرو دانشجویانی است که امروز، در کلاس درس و حیاط دانشگاه و فعالیتهای گروهی، در حال ساختن شخصیت فردایی خود و جامعه‌شان هستند.

دکتر ابراهیم صالحی عمران

 

روابط عمومی دانشگاه مازندران

​​​​​​​

اشتراک گذاری