المپیاد های علمی دانشجویان


با برگزاری المپیاد دانش آموزی در کشور و کسب موفقیت‌های بی‌شمار دانش آموزان، صاحب‌نظران آموزش عالی را بر آن داشت که نسبت به برگزاری المپیاد علمی دانشجویی که در جامعه بین‌المللی دانشجویی نیز از تازگی برخوردار بود همت گمارند. در این راستا آموزش عالی با هدف کشف استعدادهای درخشان دانشجویان کشور و تشویق و ترغیب آن‌ها به مطالعه و تحقیق در دوران تحصیل و ایجاد فرصت‌های مناسب برای اعتلای علمی آنان فعالیت خود را ازسال ۱۳۷۴ در کشور آغاز نمود. هر سال نوعی آزمون علمی از محتوی برنامه تحصیلی رشته‌های مختلف دوره‌های کارشناسی، ترجیحاً هم‌زمان با آزمون ورودی دوره‌های کارشناسی‌ارشد، برگزار می‌گردد. پیرو این تصمیم، دانشجویان سال سوم به بالای دوره کارشناسی در رشته‌های تعیین شده می‌توانند در امتحان کارشناسی ارشد (به منزله آزمون مرحله اول المپیاد) ، شرکت کرده و پس از انتخاب شدن، به آزمون مرحله دوم راه یابند.
·         شرایط شرکت در المپیادهای علمی و دانشجویی دانشجویان سال سوم به بالای دوره کارشناسی
رشته‌های زبان و ادبیات فارسی، علوم اقتصادی، الهیات و معارف اسلامی، حقوق، علوم تربیتی، شیمی، فیزیک، آمار، ریاضی، زیست‌شناسی، مهندسی برق، مهندسی شیمی، مهندسی مکانیک، مهندسی کامپیوتر، مهندسی عمران، مهندسی کشاورزی می‌توانند به دو صورت در المپیاد علمی دانشجویی شرکت کنند.
·         المپیاد متمرکز
دانشجویان با شرکت در آزمون کارشناسی ارشد که هم‌زمان با المپیاد متمرکز است می‌توانند در رشته‌های مختلف المپیاد شرکت نمایند که شرایط و ضوابط آن همانند آزمون کارشناسی ارشد است. پس از بررسی و اعلام نتایج در صورتی که جزو ۱۵ نفر اول (با کسب حد‌نصاب نمره علمی بدون احتساب معدل) باشند به مرحله دوم المپیاد راه می‌یابند
·         المپیاد غیر متمرکز
دانشجویان ممتاز سال سوم به بالا در مقطع کارشناسی با شرکت در آزمون المپیاد غیر متمرکز در مراکز قطب‌ها می‌توانند در المپیاد شرکت نمایند. در این روش، دانشگاه‌های کشور به ۱۰ قطب دانشگاهی تقسیم شده و تیم‌های معرفی شده از هر دانشگاه ابتدا در مراکز این قطب‌ها به طور هم‌زمان با یکدیگر به رقابت پرداخته سپس برگزیدگان هر قطب در کنار برگزیدگان المپیاد متمرکز در مرحله نهایی شرکت می‌نمایند. دانشگاه یزد در قطب ۶ در کنار سایر دانشگاه‌های استان یزد و دانشگاه‌های استان‌های چهارمحال بختیاری و اصفهان به مرکزیت دانشگاه اصفهان قرار دارد.
·         توجه
دانشجویان ممتاز شرکت کننده در المپیاد غیرمتمرکز حتما باید در مقطع کارشناسی مشغول به تحصیل باشند یعنی فارغ‌التحصیلان نیم‌سال اول سال تحصیلی برگزاری المپیاد نیز نمی‌توانند در المپیاد غیرمتمرکز شرکت نمایند.
·         مرحله نهایی
مرحله نهایی المپیاد معمولا در اواخر تیرماه و یا اوایل مردادماه هر سال با شرکت منتخبین مرحله اول المپیادهای متمرکز و غیرمتمرکز در تهران برگزار شده و نتایج این آزمون در شهریور ماه هر سال اعلام می‌شود.
·         ۱۵ نفر اول برگزیدگان مرحله نهایی می‌توانند بدون آزمون متقاضی معرفی به دانشگاه‌ها در مقطع کارشناسی ارشد باشند.


علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر به پایگاه اطلاع‌‌رسانی المپیاد علمی کشور مراجعه نمایید

     پایگاه اطلاع‌رسانی المپیاد علمی کشور