به گزارش روابط عمومی دانشگاه مازندران، همزمان با سومین سالیاد شهادت سردار دلها، نشست تخصصی واکاوی مکتب سلیمانی با حضور جمعی از دانشگاهیان در سالن شهید آوینی دانشکده هنر و معماری برگزار شد.
دکتر حشمتاله علینژاد رییس دانشگاه مازندران، شهید حاج قاسم سلیمانی را سرباز تمامعیار اسلام و انقلاب برشمرد و با اشاره به اینکه حاج قاسم یک نظامی تمامعیار بود و تا آخر عمر خود در این راه باقی ماند. عدم دلبستگی به مسایل، پستها و سمتهای سیاسی و دارابودن نبوغ بسیار بالا در تحلیل و درک مسایل نظامی، امنیتی و سیاسی را از فاکتورهای مهم این شهید والامقام دانست که نهتنها در ایران بلکه در کشورهای دیگر و سراسر جبهه مقاومت نفوذ فاخری داشت.
دکتر علینژاد اذعان داشت: سلامت نفس سردار سلیمانی در حدی بود که کسی در اخلاص او تردیدی نداشت و به همین دلیل نظارت وی عمیقا مورد توجه همه اقشار جامعه و حتی در سطح بینالمللی موثر قرار میگرفت.
رییس دانشگاه مازندران با بیان این نکته که حاج قاسم به امر امام(ره) در مورد عدم ورود نظامیان به امور سیاسی، حزبی و جناحهای سیاسی به شدت معتقد و تا آخرین لحظه عمر خود بدان پایبند بود، تصریح کرد: اگر او کاندیدای ریاست جمهوری میشد با بالاترین رای میتوانست در این جایگاه باشد اما یک لحظه به چنین سمتها و جایگاههایی توجه نکرد، چون رسالت خود را در جای دیگری میدید.
دکتر حشمتاله علینژاد با تاکید بر نگاه فراملی سردار سلیمانی، او را فردی دانست که به دنبال مصالح و منافع مسلمانان و شیعیان در سراسر منطقه و جهان بود و نهضت مقاومت در منطقه را روح و جان بخشید و سروسامان داد و اظهار داشت: حاج قاسم مطیع محض ولایت بود و خود را سرباز مقام معظم رهبری میدانست؛ فرماندهای بود که خود را در اتاق فرماندهی محصور نکرد و در میادین جنگ در کنار یارانش به مانند یک سرباز معمولی حضور پیدا میکرد. این ویژگی ایشان تنها به دوران دفاع مقدس محدود نبود بلکه در دوران مبارزه با داعش در سوریه و عراق، دوران جنگ با رژیم صهیونیستی در لبنان و در جنگ ۳۳ روزه هم به مانند یک سرباز وفادار میجنگید و در آخر هم به خواست خودش روی سنگ مزارش عنوان سرباز حک شد.
رییس دانشگاه مازندران با اشاره به این موضوع که سردار سلیمانی یک انقلابی عملگرا و واقعگرا بود و اهل افراط و تفریط نبود؛ یادآور شد: او همه مردم ایران را برادر، خواهر و فرزندان خود تلقی میکرد و تا آخرین لحظه عمرش مردمی زندگی کرد و همه مردم ایشان را دوست داشتند. او قلبا عاشق شهادت بود و خداوند متعال هم این نعمت را نصیب ایشان کرد، ویژگیهای کم نظیر سردار باعث شده بود که دوست و دشمن برای او احترام قایل شوند و ملت ایران هم با حضور ۲۰ میلیونی در تشییع پیکرش به احترامش ایستادند و گریستند.
حجتالاسلام موسی مستقیمان مسوول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه مازندران نیز در این مراسم با اشاره به بیانات رهبر فرزانه انقلاب گفت: باید به سردار سلیمانی به چشم یک مکتب و یک الگوی درسآموز نگاه کرد. حتی دشمنان سردار سلیمانی او را فردی توانمند، مدبر و دشمنی شایسته برای خود میدانستند و برای او احترام ویژهای قایل بودند.
مسوول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه مازندران تصریح کرد: بسیاری از نشریات بینالمللی، سردار سلیمانی را قدرتمندترین عامل در خاورمیانه معرفی کرده و نیز سیاستمداران منطقه از حاج قاسم عزیز به نام ژنرال صلح یاد کردند.
یادآور میشود: سردار وجیه الله مرادی مشاور عالی سردار سلیمانی و از فرماندهان ارشد دفاع مقدس و محور مقاومت نیز در این مراسم با موضوع کارکردهای نظامی مکتب سردار سلیمانی به سخنرانی پرداخت.
همچنین در نشست تخصصی واکاوی مکتب سلیمانی که با دبیری دکتر محمد شریفی برگزار شد، سخنرانان به بیان جنبههای مختلف این مکتب پرداختند که از آن جمله میتوان به سخنرانی دکتر محمود دیانی با موضوع تجلی انسانسازی ثقلین در سردار قاسم سلیمانی، دکتر حیدر جانعلیزاده با موضوع تحلیلی جامعه شناختی از ضرورتهای تبیین منش اجتماعی شهید سلیمانی در جامعه و دکتر علی اکبر جعفری با موضوع سردار سلیمانی و امنیت خاورمیانه اشاره کرد.
روابط عمومی دانشگاه مازندران
امور رسانه های گروهی