دانشگاه‌ها برای ماندگاری دانشجویان بین‌الملل باید تعاملات بین‌المللی خود را افزایش دهند

Blog Image

دکتر هاشم داداش‌پور معاون وزیر علوم و رییس سازمان امور دانشجویان کشور در این نشست با اشاره به این‌که دانشگاه‌ها برای ماندگاری دانشجویان بین‌الملل و شتاب برای بین‌المللی شدن در منطقه و جهان باید تعاملات و تبادلات علمی خود را افزایش دهند، اظهار داشت: جایگاه علمی برخی از دانشگاه‌های کشور در سطح جهانی و بر اساس ارزیابی‌های موسسات معتبر دنیا در رتبه‌های خیلی خوبی قرار دارد و ظرفیت جذب دانشجو و موقعیت بین‌المللی‌شدن را دارا هستند و نیاز است در این حوزه بازتعریفی صورت داده و تعاملات خود را حداکثری کنند و تنوع جذب دانشجویان از کشورهای مختلف جهان را در اولویت قرار دهند.

دکتر داداش‌پور در ادامه ضمن اشاره به میزبانی مطلوب دانشگاه مازندران در اولین المپیاد فرهنگی، ورزشی دانشجویان بین‌الملل دانشگاه‌های سراسر کشور، برگزاری این المپیاد را در راستای شناخت بیشتر دانشجویان خارجی از ظرفیت‌های ایران و ایجاد انگیزه میان آنان نام برد و از افزایش دو برابری دانشجویان خارجی از قریب به 120 ملیت تا سه سال آینده خبر داد.

رییس سازمان امور دانشجویان در ادامه این نشست، با حضور در خوابگاه شهید نواب صفوی، سالن ورزش تیراندازی دانشگاه مازندران را افتتاح کرد و در حاشیه این افتتاحيه از رشته تیراندازی به‌عنوان ورزش مورد تاکید پیامبر اسلام(ص) نام برد و اظهار داشت: تیراندازی از رشته‌های مورد علاقه دانشجویان به‌ویژه دانشجویان دختر است و با توجه به دقت و ظرافت این رشته ورزشی، دختران اقبال بیشتری دارند و در مسابقات ملی و بین‌المللی همواره صاحب عناوین قهرمانی هستند.

معاون وزیر علوم، گسترش این رشته ورزشی در سایر دانشگاه‌های کشور را نشانگر علاقه‌مندی دانشجویان به تیراندازی دانست و از روسای دانشگاه‌ها خواست اهتمام افزون‌تری نسبت به توسعه ورزش تیراندازی داشته باشند.

دکتر داداش‌پور با تاکید بر این نکته که سازمان امور دانشجویان از ورزش‌هایی که مورد استقبال دانشجویان باشد حمایت خواهد کرد، از کمک‌های مالی این سازمان طی یک‌سال اخیر در ساخت و تجهیز اتاق‌های تندرستی، سالن‌های بدن‌سازی، زمین‌های چمن مصنوعی و طبیعی فوتبال و پیست دوچرخه‌سواری به‌عمل آورده است خبر داد و افزود: به دلیل پیشگیری از آسیب‌های جسمی- حرکتی در میان دختران، فضاهای ورزشی چند منظوره در خوابگاه‌ها از اولویت‌های سازمان محسوب می‌شود و دانشگاه‌ها در این عرصه مورد حمایت قرار خواهند گرفت.

بودجه‌‌های اختصاص‌یافته کفاف هزینه‌ها را نمی‌دهد

دکتر حشمت‌اله علی‌نژاد رییس دانشگاه مازندران نیز در این نشست با اشاره به نقش موثر همه دست‌اندرکاران برگزاری اولین المپیاد فرهنگی- ورزشی دانشجویان بین‌الملل دانشگاه‌های سراسر کشور که در شهریور 1401 به میزبانی این دانشگاه برگزار شد، به ارایه گزارشی از کمیت و کیفیت حضور دانشجویان در ایام پساکرونا در دانشگاه پرداخت و اذعان داشت: به‌خاطر سیاست جدید وزارت علوم دولت عراق، دانشگاه مازندران از پذیرش جدید دانشجویان عراقی محروم شده است که امیدواریم با هماهنگی‌های بیشتر جهت جذب دانشجو در نیم‌سال دوم، در بین‌المللی‌سازی دانشگاه گام موثری برداریم.

رییس دانشگاه مازندران با تاکید بر لزوم حرکت‌ دانشگاه‌ها به سمت جامعه‌محوری و مساله‌محوری، به نام‌گذاری سال 1401 از سوی مقام معظم رهبری به نام سال تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین اشاره کرد و افزود: با ابتکار دانشگاه مازندران، قرارگاه تحقق شعار سال در استان مازندران با ریاست استاندار و دبیری این دانشگاه ایجاد شد که ۸ کارگروه با سرپرستی روسای دانشگاه‌های استان در زیرمجموعه آن وجود دارند و در حوزه‌های تخصصی خود به احصای مشکلات و موانع تولید دانش‌بنیان می‌پردازند.

دکتر حشمت‌اله علی‌نژاد با بیان این نکته که پس از بهبود وضعیت کرونا و بازگشایی دانشگاه‌ها، ما از نخستین دانشگاه‌هایی بودیم که از ابتدای سال، آموزش را حضوری کردیم، موضوع تغذیه دانشجویان به‌دلیل تفاوت فاحش قیمت اقلام غذایی نسبت به سالیان گذشته را یکی از مهم‌ترین معضلات پس از حضوری‌شدن دانشگاه عنوان کرد و یادآور شد: دانش‌آموختگان در دوران کرونا آموزش و ارزشیابی لازم را سپری نکردند و به همین دلیل، حضوری شدن آموزش ضروری بود اما بودجه‌‌های اختصاص‌یافته کفاف هزینه‌ها را نمی‌دهد و باید به حال این چالش که همه دانشگاه‌ها با آن مواجه هستند فکری کرد.

دکتر علی‌نژاد در ادامه به انجام برنامه‌های متنوع فرهنگی و علمی به‌مناسبت‌های مختلف اشاره کرد و اظهار داشت: از جمله این برنامه‌ها می‌توان به مراسم جشن روز دانشجو، هفته پژوهش و ۱۶ برنامه در هفته مازندران از جمله نشست با دانشجویان داخلی و بین‌الملل و برگزاری جشنواره کارآفرینان کانون دانشگاهیان سیستان و بلوچستان به میزبانی دانشگاه که دست‌آورد آن قرارگیری دانشگاه مازندران در جمع برترین‌های پژوهشی کشور بود، اشاره کرد.

رییس دانشگاه مادر استان مازندران با اشاره به این‌که یکی از دغدغه‌های مقام معظم رهبری در برنامه هفتم، مساله اقتصاد دریا است گفت: میز دولت و دانشگاه را باتوجه شرایط اقلیمی و داشتن پتانسیل لازم در دانشگاه مازندران درخصوص اقتصاد دریا به عهده گرفتیم. دریا اقتصاد بسیار غنی دارد که می‌شود از آن در حوزه‌های مختلف از جمله ‌انرژی‌های تجدیدپذیر، منابع زیردریایی و ... استفاده کرد که طرح خوبی را توانستیم در این زمینه تدوین کنیم.

دکتر حشمت‌اله علی‌نژاد در پایان با تاکید بر این موضوع که ما حدود ۶۰۰۰ داوطلب برای حضور در خوابگاه‌ها داریم اما ظرفیت ما فقط گنجایش ۳۰۰۰ نفر را دارد که این موضوع نیاز به کمک و حمایت مسوولان دارد تا در ساخت و تجهیز خوابگاه بتوانیم قدمی برداریم، خاطرنشان کرد: مرکز هدایت شغلی دانشگاه مازندران به عنوان مرکز برتر در کشور انتخاب شد که این یکی از دست‌آوردهای ماست و می‌توان با حمایت بیشتر، این دست‌آوردها را گسترش داد.

در ادامه این نشست، حاضران به بیان دیدگاه‌ها و پیشنهادات و طرح مشکلات موجود در حوزه خود پرداختند. هم‌چنین از روسای کمیته‌های حاضر در اولین المپیاد فرهنگی- ورزشی دانشجویان بین‌الملل دانشگاه‌های سراسر کشور با اهدای لوح سپاس تجلیل شد.

یادآور می‌شود: دکتر داداش‌پور در ادامه حضور خود در دانشگاه مازندران که با همراهی دکتر عباس قربانی معاون پشتیبانی و مدیریت منابع و دکتر حمیدی مشاور رسانه‌ای سازمان امور دانشجویان انجام شد، از سالن‌ها و اماکن ورزشی دانشگاه مازندران بازدید و از نزدیک شاهد روند رشد و توسعه آنها قرار گرفت و قول مساعد داد تا حمایت‌های لازم برای تسریع در به‌روزرسانی وسایل ورزشی را به‌عمل آورد.

Blog Image
Blog Image
Blog Image
Blog Image
Blog Image
Blog Image
Blog Image
Blog Image
Blog Image
Blog Image
Blog Image
Blog Image


روابط عمومی دانشگاه مازندران

امور رسانه های گروهی