به گزارش روابط عمومی دانشگاه مازندران، با هدف ایجاد فضایی پویا، امیدآفرین و پرنشاط در میان دانشگاهیان فرهیخته و بهویژه دانشجویان عزیز، روابط عمومی در اقدامی تازه به معرفی دانشجویان برتر، نخبه و فعال در زمینههای علمی، ورزشی، قرآنی، هنری و ... در سایت و شبکههای اجتماعی دانشگاه پرداخته است.
در همین راستا، در این گفتوگو به معرفی فاطمه حسینزاده، برگزیده بیستوششمین دوره المپیاد دانشجویی سلولهای بنیادی و مهندسی بافت خواهیم پرداخت.
متن کامل این گفتوگو را در زیر مشاهده میکنید:
- با نام و یاد خدا، فاطمه حسینزاده هستم، فارغالتحصیل مقطع کارشناسی رشته زیستشناسی سلولی و مولکولی از دانشگاه مازندران که در حال حاضر نیز بهخاطر کسب رتبه در المپیاد به صورت استعداد درخشان در مقطع کارشناسی ارشد مهندسی پزشکی مشغول به تحصیل هستم.
- هرساله المپیاد علمی - دانشجویی کشور از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بهمنظور تشویق دانشجویان برای مطالعه و تحقیق در رشتههای مختلف برگزار میشود. دانشجویان کارشناسی از سال سوم به بعد میتوانند در المپیادهای دانشجویی کشور شرکت کرده و دانش خود را در رشته مورد نظر محک بزنند. این المپیاد دانشجویی دو مرحله داشته که مرحله اول به دو صورت متمرکز و غیر متمرکز و مرحله دوم یا نهایی نیز به صورت کلی برگزار خواهد شد. در حالت متمرکز دانشجویان بایستی ابتدا در آزمون کارشناسی ارشد ثبتنام کنند. دانشجویان سال سوم کارشناسی بایستی تیک گزینه منحصرا داوطلب شرکت در المپیاد میباشم را در مراحل ثبتنام انتخاب کنند. دانشجویان سال چهارم کارشناسی نیز که در آزمون کارشناسی ارشد ثبتنام کردهاند، آزمون ارشد آنها به صورت خودبهخود مرحله اول المپیاد آنها نیز محسوب میشود. در مرحله اول، ۱۰ تا ۱۵ نفر از بالاترین ترازها به مرحله دوم دعوت میشوند و در حالت غیرمتمرکز، دانشجویان قطبهای دهگانه کشوری با یکدیگر رقابت کرده و ۵ نفر از برگزیدگان هر قطب به مرحله نهایی راه پیدا میکنند که این دانشجویان بهصورت تیم المپیاد از طریق دانشگاه خود انتخاب میشوند. بنده نیز از همین طریق به مرحله نهایی رسیدم. در نهایت، دانشجویان منتخب مرحله اول چه بهصورت متمرکز و چه بهصورت غیرمتمرکز که تعداد آنها حدود ۵۰ نفر است در مرحله نهایی به رقابت میپردازند. پس از آزمون نهایی و مشخصشدن ۱۵ نفر از نفرات برتر آزمون، این نفرات به عنوان برگزیدگان نهایی المپیاد درنظر گرفته میشوند. از جمله تسهیلاتی که برای نفرات برتر المپیاد دانشجویی سلولهای بنیادی و مهندسی بافت درنظر گرفته میشود، ورود به مقطع ارشد به صورت استعداد درخشان در دانشگاه دلخواه و امتیازات ویژه هنگام آزمون دکتری و پروژه کارشنارسی ارشد است.
- بنده در طی تحصیلات متوسطه اول نیز جزو رتبههای برتر المپیاد ریاضی کشور بودهام و از زمان کودکی تاکنون به دنبال حل سوالات و پیدا کردن راه حل برای مشکلات جوامع بشری هستم و با قبولی در کنکور سراسری سال 1397 تصمیم گرفتم با تحصیل در رشته زیستشناسی سلولی و مولکولی علایق خود را به صورت آکادمیک نیز دنبال کنم تا بتوانم به پاسخ سوالات بنیادین خود در این زمینه دسترسی پیدا کنم. همچنین بنده مشارکتهایی در کارهای آزمایشگاهی در زمینههای مختلف در دوران کارشناسی خود داشتهام که منجر به تقدیر در مقالات چاپ شده در مجلات آکادمیک معتبر جهان گردیده است.
- یکی از مشکلات و کاستیهایی که از نظر بنده وجود دارد، نبود واحد پروژه به صورت اختصاصی برای رشتههای دانشگاهی همچون زیستشناسی سلولی و مولکولی است. لذا به تمامی دانشجویان پیشنهاد میکنم همواره با اساتید خود رابطه علمی خوبی برقرار کرده و با انتخاب واحد درسی پروژه به صورت اختیاری در دوران کارشناسی تجربه کار آزمایشگاهی متناسب با رشته خود را کسب کنند.
- بنده بسیار علاقهمند هستم تا انجمنی تحت عنوان سلولهای بنیادی و مهندسی بافت در دانشگاه مازندران دایر شود تا بتوان مسیر علمی دانشجویان علاقهمند به این حوزه را با راهنمایی اساتید مربوطه روشنتر کرد و دانشجویان بیشتری بتوانند با اینگونه پژوهشهای بین رشتهای آشنا شوند و مسیر آینده خود را انتخاب کنند.
- در حال حاضر مهمترین هدف من طراحی یک ایده جدید و خلاقانه برای پایاننامه کارشناسی ارشد است و اینکه بتوانم ایدههایم را به صورت طرحهای جامع و عملی در صنعت و تکنولوژی پزشکی اجرا کنم. امید دارم به کمک راهنماییهای استاد راهنمای گرانقدرم، جناب دکتر ربیعی این امر امکانپذیر شود.
- بهطور قطع حضور و حمایت مسوولان دانشگاه اهمیت بهسزایی در پرورش استعدادهای دانشجویان دارد. بحمدالله در دانشگاه مازندران این امر بسیار قابل توجه است. بنده همیشه بهدنبال راهی بودهام تا از اساتید خود تشکر و قدردانی لازم را بهعمل بیاورم. بهخصوص دکتر مجید تفریحی و دکتر اباصلت حسینزاده که بدون شک، بدون حمایتهای این اساتید و شیوه تدریس خلاقانه و پرسشگرانه آنها این مهم برای بنده امکانپذیر نبود و همچنین از تمامی اساتید گرانقدرم نهایت تقدیر و تشکر را دارم.
- همانطور که میدانید دانشگاه مازندران یکی از بهترین دانشگاههای کشور است. بنده با توجه به محل سکونت خود و براساس رزومه قدرتمند دانشجویان و اساتید این دانشگاه و تحقیقاتی که در این زمینه انجام دادم تصمیم به تحصیل در این دانشگاه گرفتم و خوشبختانه با این انتخاب درست توانستم مسیر موفقفیت را برای خود هموار سازم.
- بنده از مسوولان دانشگاه عاجزانه درخواست دارم با توجه به آزمایشگاهی بودن اکثر رشتههای علوم پایه اقدام به تجهیز بیشتر و اختصاص بودجه به آزمایشگاههای این دانشگاه نمایند تا در صورت امکان، دانشجویان کارشناسی نیز همانند دانشجویان کارشناسی ارشد بتوانند در آزمایشگاههای دانشگاه حضور مستمر داشته و دانستههای عملی و تجربی خود را تکمیل کنند.
- بنده به دانشجویان همسنوسال خودم پیشنهاد میکنم که همیشه در کلاسهای درس حضور فعال و پرسشگرانه داشته باشند و علاوه بر جزوات دانشگاهی مربوط به هر درس، به کتب مرجع در رشته خودشان نیز مراجعه کنند و سعی کنند مطالب را عمیق و مفهومی فراگیرند و اهدافی چون صرفا بهدستآوردن نمره بالاتر در دروس نداشته باشند. با عشق و علاقه درس بخوانند و یادگیری عمیق و مفهومی هر درس را برای خود هدف قرار دهند، بهطور قطع یادگیری مفهومی هر درسی نمره بالا در آن درس را نیز با خود به ارمغان خواهد آورد. همچنین سعی داشته باشند مدام از خود پرسشهای بنیادین در حیطه رشته خود داشته باشند و به دنبال جوابهای سوالاتشان بروند، سوالاتی که بتوانند گره از مشکلات مردم باز کنند و پاسخ به آنها خدمتی به جوامع بشری محسوب شود. در نهایت از شکست خوردن ناامید نشوند و مسیر خود را با تمام قوا ادامه دهند.
- نقش خانواده در موفقیت و به ثمررسیدن فرزندان بسیار مهم و غیرقابل چشمپوشی است. خانوادهای حمایتگر قطعا مسیر را برای شما هموارتر خواهد کرد. اما در نهایت تلاش و پشتکار شخصی هر فرد است که میتواند منجر به موفقیت او شود. از خانواده عزیزم علیالخصوص پدر و مادرم نهایت تقدیر و تشکر را دارم که در این مسیر همواره پشت و پناه من بودهاند. اینکه مادرم همواره مشوق من برای تحصیل و موفقیت بیشتر بود در موفقیت بنده تاثیر بهسزایی داشته است. اینکه به من یاد دادهاند همیشه بیشتر تلاش کنم و هرگز متوقف نشوم. برای خانواده عزیزم از خداوند منان آرزوی سلامتی و موفقیت دارم. همچنین از تمامی معلمان و اساتید خود که در این راه بنده را حمایت کردهاند نهایت تشکر را دارم، بهخصوص سرکارخانم صالحینیا، آموزگاری که داشتن ذهن پرسشگرانه و خلاق را از آموزههای ایشان به یادگار دارم.
روابط عمومی دانشگاه مازندران
امور رسانه های گروهی