به گزارش روابط عمومی دانشگاه مازندران، بیستوسومین دوره گرامیداشت هفته پژوهش و فنّاوری استان مازندران در شامگاه سهشنبه 15 آذر 1401 با شرکت پژوهشگران و فناوران برگزیده از دانشگاهها، پژوهشگاهها، پارک علم و فنّاوری، مراکز رشد، آموزش و پرورش و موسسات تحقیقاتی با رویکرد نوین و مزیّن به شعار«پژوهش و فناوری، پیشران تولید دانشبنیان و اشتغالآفرین» به میزبانی دانشگاه مازندران برگزار شد.
توسعه آتی پژوهش در کشور، مبتنی بر رویکرد پژوهشمدار است / علم و تحقیق کلید قطعی پیشرفت یک جامعه است
دکتر حشمتاله علینژاد رییس دانشگاه مازندران در آیین تجلیل از پژوهشگران و فناوران برگزیده استان مازندران گفت: دانشگاهها باید جامعهمحور، صنعتمحور و مسالهمحور بوده و علاوه بر تولید علم و حرکت در خط مقدم دانش، در حوزه فناوری و پژوهشهای کاربردی و رفع مشکلات و معضلات جامعه نیز باید تلاش کنند.
دبیر بیست و سومین دوره گرامیداشت هفته پژوهش و فناوری استان با اشاره به اینکه امروزه دانشگاهها به سمت مهارتمحوری میروند، اظهار داشت: فارغالتحصیلان ما باید پس از خارجشدن از دانشگاه، مفید واقع شوند و کارآفرین باشند.
رییس دانشگاه مازندران با تاکید بر این نکته که هفته پژوهش امسال به نام سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین که مقام معظم رهبری بر آن تاکید داشتند، مزین شده است، افزود: استان مازندران نیز با ایجاد قرارگاه تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین با اهتمام استاندار در راستای اجرای منویات رهبر انقلاب درحال حرکت است.
رییس دانشگاه جامع استان با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری گفت: علم و تحقیق، کلید قطعی پیشرفت یک جامعه است. شجاعت علمی، نوآوری، پرهیز از نگاه تقلیدی و پیشرفتهای علمی غرب، اعتماد به نفس شخصی و ملی و پرکاری از ویژگیهای لازم جامعه دانشگاهی بوده و علاج دردها و مشکلات کشور در پیشرفت علمی است.
دکتر علینژاد خاطرنشان کرد: توسعه آتی پژوهش در کشور مبتنی بر رویکرد پژوهشمدار در آموزش کشور است و یکی از عوامل اساسی پیشرفت در کشورهای توسعهیافته، توجه خاص و ویژه به امر پژوهش و سرمایهگذاری عظیم در این حوزه است.
دبیر قرارگاه تحقق شعار سال استان با بیان اینکه پژوهش میتواند جلوی بسیاری از دوبارهکاریها، اتلاف وقتها و بودجهها را بگیرد، افزود: پژوهش، ریسک تصمیم و اجرا را به حداقل میرساند و از همین رو است که بسیاری پژوهش را حلقه مفقوده توسعه میدانند.
در عرصه پژوهش باید یک بانک اطلاعاتی پدید بیاید
حجتالاسلام محمد رحیمیان رییس دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای مازندران، در آیین تجلیل از پژوهشگران و فناوران برگزیده استان مازندران با اشاره به اینکه نسبت دانش انسان به مجهولات بسیار ناچیز است، گفت: باوجود تمام اکتشافات و پیشرفتهایی که در دهههای اخیر شکل گرفت، این مقدار نسبت به مجهولات اقیانوس عظیم عالم هستی بسیار اندک است.
حجتالاسلام رحیمیان با بیان اینکه روحیه دانش و پژوهش، یکی از نکات اساسی و مورد تاکید و توصیه دین اسلام است، اذعان داشت: یک پنجم آیات قرآن دعوت به تدبر، تعقل، نظرکردن، دقتکردن، توجه به علم و سرزنش کردن جهل و نادانی است. هستی در اختیار ما انسانهاست تا به عنوان یک امر مقدس و با دانش و پژوهش در این عرصه حضور داشته باشیم.
رییس دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای مازندران تصریح کرد: ترغیب و تشویق به تحقیق و آموزش در مبانی دینی ما بسیار باارزش بوده و برای مجلس علم حتی از عبادتگاه، جایگاه والاتری برشمرده است. اگر ما این انگیزههای الهی خود را در خدمت و تلاش و کوششها درنظر بگیریم ثمرات آن نه فقط منتج به نامآوریها و ارزشهای مادی میشود، بلکه در پیشگاه خداوند متعال نیز انسان میتواند به مقامات والایی دست پیدا کند.
حجتالاسلام رحیمیان خاطرنشان کرد: در عرصه پژوهش باید یک بانک اطلاعاتی پدید بیاید تا چالشها را بتوان در آن یافت و پژوهشهایی را برای آن عرضه کنیم.
رییس دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای مازندران در پایان گفت: ابزارهای نوینی که ایجاد شده دست ما را برای تحقیق و پژوهش بسیار باز کرده اما متاسفانه این روحیه پژوهشگری و روحیه تحقیق حتی در فضاهای علمی ما بدینگونه یافت نمیشود.
در ادامه این مراسم، دکتر جمال قاسمی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه مازندران و دبیر بیستوسومین جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر استان مازندران، گزارشی از روند بررسی و انتخاب پژوهشگران برتر استان با توجه به شاخصهای مشخص شده پرداخت.
یادآور میشود: سخنرانی دکتر امید محبی معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری، دکتر فرجالله فتحالهپور رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان، دکتر آزادبخت رییس بنیاد نخبگان استان و تجلیل از پژوهشگران برتر استان از دیگر برنامههای این مراسم بود.
روابط عمومی دانشگاه مازندران
امور رسانه های گروهی