همزمان با ایام گرامی‌داشت هفته پژوهش و فناوری با همکاری انجمن ایرانی مطالعات غرب آسیا؛

سمپوزیوم"سیاست‌شناسی تطبیقی: خاورمیانه و هژمونی غرب (هم‌سویی‌ها و ناهمسویی‌ها)" برگزار شد

  • 21 Dec 2024
  • کد خبر: 3145410
  • 22

سمپوزیوم

همزمان با ایام گرامی‌داشت هفته پژوهش و فناوری با همکاری انجمن ایرانی مطالعات غرب آسیا؛

سمپوزیوم"سیاست­‌شناسی تطبیقی: خاورمیانه و هژمونی غرب (هم‌سویی‌ها و ناهمسویی‌ها)" برگزار شد

به گزارش روابط عمومی دانشکده حقوق و علوم سیاسی، همزمان با ایام گرامی‌داشت هفته پژوهش و فناوری سمپوزیوم "سیاست­‌شناسی تطبیقی: خاورمیانه و هژمونی غرب (هم‌سویی‌ها و ناهمسویی‌ها)" به عنوان یک نشست تخصصی بیناگرایشی در چارچوب حوزه مطالعاتی علوم سیاسی و روابط بین‌الملل، به همت معاونت‌ پژوهش و فناوری و با حمایت معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه مازندران، با همکاری انجمن ایرانی مطالعات غرب آسیا با حضور جمعی از اعضای هیات علمی دانشگاه مازندران و سایر دانشگاه‌های کشور در روز شنبه 24 آذر 1403 برگزار شد.

بر اساس این گزارش، در ابتدای جلسه، دکتر محسن عباس‌زاده عضو هیات علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه مازندران و دبیر سمپوزیوم، به تشریح ایده، موضوعیت علمی و اهداف سمپوزیوم، منطق تفکیک آن به دو پنل سیاست داخلی و سیاست خارجی، و نسبت تخصص هریک از سخنرانان با موضوع بحث پرداخت.

در ادامه، دکتر علی اکبر جعفری، استاد روابط بین‌الملل و سرپرست دانشکده حقوق و علوم سیاسی، به عنوان سخنران آغازین، موضوع خود را با عنوان"خاورمیانه و امنیت بین‌الملل" ارایه نمود.

سپس، پنل"سیاست داخلی" با سخنرانی دکتر حمید یحیوی استادیار علوم سیاسی دانشگاه بوعلی سینا همدان و با عنوان"در آغاز، کلمه نبود؛ آگاهی تروماتیزه در خاورمیانه معاصر" شروع به کار کرد. دکتر محمد عبدالله‌پور استادیار علوم سیاسی دانشگاه شهید باهنر کرمان سخنران بعدی بود که با عنوان"تاملی بر الهیات قانون و امر هژمون در ایران معاصر" به طرح بحث پرداخت. موضوع سخنرانی سوم به ارایه دکتر محمد رادمرد استادیار علوم سیاسی دانشگاه مازندران با عنوان"گونه شناسی مواجهه دولت‌های خاورمیانه‌ای با اقتصاد مدرناختصاص یافت. آخرین سخنران این پنل، دکتر محسن عباس‌زاده، استادیار علوم سیاسی دانشگاه مازندران بود که با عنوان"تعیین‌یافتگیِ دوگانه و کژتابی‌های متنوع: انعکاس غرب در الگوهای حکمرانی خاورمیانه معاصر" به ارایه بحث پرداخت.

در پنل دوم که بر "سیاست خارجی" متمرکز بود، ابتدا دکتر رضا اختیاری دانشیار روابط بین‌الملل دانشگاه مازندران سخنرانی خود را با عنوان "عقلانیتِ امنیت محور و هم‌سویی عربستان با هژمون" ارایه نمود. سپس، دکتر فاطمه سلیمانی استادیار روابط بین‌الملل دانشگاه آزاد اسلامی چالوس با موضوع "چین و معمای رقابت‌های ژئوپولیتیک و ژئواکونومیک با هژمونی آمریکا در خاورمیانه" به طرح بحث پرداخت. در ادامه، دکتر عارف بیژن، دکترای مطالعات منطقه‌ای دانشگاه سن پترزبورگ روسیه با عنوان "هژمونی خاورمیانه‌ای غرب و خلا قدرت؛ زمینه‌ساز ظهور روسیه به عنوان نیروی موزانه‌گر" سخنرانی خود را ایراد نمود. این پنل با سخنرانی دکتر غلامعلی سلیمانی دانشیار گروه انقلاب و اندیشه سیاسی اسلام دانشگاه تهران با عنوان"هویت مقاومت در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران" به پایان رسید. خاتمه هر دو پنل با پرسش‌های دانشجویان و پاسخ سخنرانان بود.

 

روابط عمومی دانشکده حقوق و علوم سیاسی

خبرهای مرتبط

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد.