نشست هماندیشی نمایندگان و منتخبان استان مازندران در مجلس شورای اسلامی با هیات رییسه دانشگاه مازندران - دانشگاه مازندران
نشست هماندیشی نمایندگان و منتخبان استان مازندران در مجلس شورای اسلامی با هیات رییسه دانشگاه مازندران
- 04 May 2024
- کد خبر: 1878881
- 3606
با هدف بررسی مسایل و ظرفیتهای آموزش عالی استان برگزار شد:
نشست هماندیشی نمایندگان و منتخبان استان مازندران در مجلس شورای اسلامی با هیات رییسه دانشگاه مازندران
به گزارش روابط عمومی دانشگاه مازندران، نشست هماندیشی نمایندگان و منتخبان استان در دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی با هیات رییسه دانشگاه در روز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ در دفتر ریاست دانشگاه برگزار شد.
دانشگاه مازندران به همه استان تعلق دارد
بر اساس این گزارش، دکتر حشمتالله علینژاد رییس دانشگاه مازندران در این نشست که با هدف بررسی مسایل و ظرفیتهای آموزش عالی استان صورت گرفت، انتخاب دانشگاه برای اولین نشست توسط منتخبان مردم در مجلس را نشان از اعتقاد به کارآمدی و بهرهگیری از ظرفیت علمی جامعه در راستای حل مشکلات و توسعه استان دانست.
دکتر علینژاد با تاکید بر تاکیدات مقام معظم رهبری بر سه اصل تولید علم، تربیت عالم و جهتدهی به این دو، اظهار داشت: دو اصل اول در همه دنیا اجرا شده و موضوعی که غافل مانده است، اصل هدایت صحیح آن است که منجر به استفاده ابزاری در جهت امیال نفسانی و ظهور پدیدههایی مانند اوضاع امروز غزه میگردد.
رییس دانشگاه مازندران با اشاره به رخدادهای دانشگاههای آمریکا بهعنوان مدعی حقوق بشر، این امر را یکی دیگر از عوامل عدم هدایت صحیح علم و عالم دانست و افزود: در ایران اسلامی با بهره از تعالیم اسلامی و مدیریت دینی، هیچگاه شاهد این اتفاقات در دانشگاهها نبوده و نیستیم.
رییس دانشگاه جامع استان در ادامه سخنان خود به ظرفیتهای دانشگاه مازندران در حوزههای مختلف هم گریز زد و گفت: موضوعاتی مانند حوزه دریا و اقتصاد دریامحور، گردشگری، محیط زیست و پسماند و فناوریهای راهبردی را ۴ ماموریت اصلی دانشگاه بیان کرد و با اشاره به اقدامات مختلف دانشگاه در این راستا همانند مسوولیت میز دولت و دانشگاه در حوزه اقتصاد دریا در تدوین سند برنامه هفتم توسعه، تاسیس مراکز مشترک پژوهشی با سازمانهای مختلف مانند مرکز مشترک با قوه قضاییه و توسعه دانشکدههای علوم دریایی و میراث فرهنگی و گردشگری، از راهاندازی دانشکده علوم و فناوریهای راهبردی در دانشگاه مازندران خبر داد.
دکتر علینژاد در ادامه با بیان اینکه دانشگاه مازندران به همه استان تعلق دارد، بر لزوم مشارکت نمایندگان مجلس شورای اسلامی در توسعه این دانشگاه و تقویت زیرساختها از جمله تکمیل پروژههای عمرانی و رفاهی دانشجویی، از آمادگی دانشگاه مازندران و نخبگان دانشگاهی استان در راستای توسعه و آبادانی استان خبر داد و خواستار تشکیل دبیرخانه همکاری مشترک در این دانشگاه شد.
دکتر رضا حاجیپور نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست به توانمندیهای استان مازندران اشاره کرد و گفت: ظرفیتهای استان مازندران بسیار بالاست. نادیده گرفتن استان مازندران در سطح ملی نیز، اشتباه بزرگی است. در هیچ کجای کشور نمیتوانید این امکانات و ظرفیتهایی که در مازندران است را مشاهده کنید. ما در مازندران هم دشت داریم، هم کوه، هم دریا، هم جنگل و ...
نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی افزود: جایی که میتواند از این ظرفیتها به نحو مطلوبی استفاده کرده و مشکلات استان را برطرف نماید، دانشگاه است. در گذشته، مسوولان استان، دانشگاهها و ظرفیتهای موجود در دانشگاهها را ندیدند که امروز ما در حوزه پسماند مشکل داریم. اگر کارگروههای تخصصی آن زمان ایجاد میشد، اکنون ما این مشکلات را نداشتیم.
دکتر حاجیپور در بخش دیگری از سخنانش به استفاده درست از نخبگان دانشگاهی در سایر کشورها اشاره کرد و افزود: ما در حوزههای مختلف از دانشگاههای خود غافل شدیم. اکثر کشورهایی که موفق هستند به این خاطر است که دانشگاههای خود را وارد اتاقهای فکر خود کردهاند. در بحث اقتصاد دریامحور هم نتوانستیم تا به امروز از این ظرفیتهای علمی موجود در دانشگاهها استفاده نماییم. انشاءالله با تشکیل مجمع نمایندگان استان، باید به سرعت برنامه ریزی کرده و از این استراتژی در راه اعتلای استان بهره بگیریم.
نمایندگان به نقش دانشگاه در توسعه استان توجه کنند
دکتر رحمت عباسنژاد سرستی معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه نیز در این مراسم به ماموریتهای توسعه استان مطابق سند آمایش آموزش عالی در استان اشاره کرد که از جمله میتوان به مدیریت فعالیتهای تحقیق و توسعه شمال کشور، تقویت آموزش عالی فراملی در ارتباط با کشورهای پیرامون دریای مازندران و اروپا، جایگاه برتر صنعت دانشبنیان، مدرن و دوستدار محیط زیست در کشور، تامین حیات و بقای محیط زیست شکننده و منحصر بهفرد استان، کاهش اتکای اقتصاد استان به رشد بخش مستغلات و بازار زمین، مدیریت و حکمرانی سیاسی _ اداری شمال کشور، مدیریت و نظارت بازرگانی در سطح فراملی و ملی در شمال کشور و مرکزیت گردشگری طبیعی، ورزشی و فرهنگی در سطح ملی و شمال کشور اشاره کرد.
دکتر ایزدیفرد معاون دانشجویی دانشگاه مازندران به اهداف این معاونت در دانشگاه اشاره کرد و افزود: عمده هدف ما در معاونت دانشجویی دانشگاه، سلامت دانشجویان است. در ابعاد مختلف مشاوره، بهداشت، رفاهی و ...
دکتر ایزدیفرد در پایان سخنانش درخواست دانشگاه از نمایندگان مجلس را اینگونه بیان کرد: تقاضای ما این است که ما را در خصوص ساخت خوابگاههای دانشجویی کمک کنید.
دکتر مرتضی علویان معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه مازندران با تاکید بر اینکه دانشگاه مادر استان میتواند مدیریت کلان استان را برعهده بگیرد،. گفت: بسیاری از طرحهای ما در مازندران، فاقد پیوست فرهنگی است در حالیکه پیوست فرهنگی بسیار مهم و کارساز است. حتی در قانون، صنعت و ... .
دکتر علویان در پایان سخنان خود گفت: انتظار داریم پیوست فرهنگی در همه جا و همه فعالیتهای مختلف اقتصادی، صنعتی، عمرانی و ... دیده شود و مسوولان بهویژه نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی، فعالیتهای شورای فرهنگی استان را نیز مورد حمایت خویش قرار دهند.
دکتر قشقاوی منتخب مردم رباط کریم و بهارستان در مجلس شورای اسلامی نیز که بهعنوان یکی از مازندرانیها در مجلس حضور دارد، میهمان این نشست بود، بزرگترین عامل افزایش سکته و سرطان، بیتوجهی به معضل زباله است که باید حسابی و جدی در این خصوص فکر کنیم، اظهار داشت: خوشبختانه زمینه فراهم است و فقط اهتمام ویژه مسوولان را لازم دارد. متاسفانه استان ما به خاطر بیتوجهی به بازیافت و زباله در مرز سرطانپروری قرار دارد.
دکتر قشقاوی با بیان اینکه در این دوره از مجلس شورای اسلامی، افراد قوی و باسابقهای از استان مازندران به مجلس راه یافتند، اظهار داشت: به فضل الهی، حضور شما نخبگان و افراد قوی در مجلس باعث شکوفایی بیشتر استان مازندران شود.
دکتر علی بابایی کارنامی نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه به اهمیت جایگاه دانشگاه و لزوم توجه و نگاه علمی به معضلات و مشکلات استان گفت: دانشگاهها نقش مهم و اساسی در توسعه و پیشرفت هر کشوری دارند. استفاده درست و کامل از ظرفیتهای دانشگاه و قشر فرهیخته دانشگاهی میتواند سرعت رسیدن به پیشرفت و تعالی یک جامعه را تسریع ببخشد.
نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس شورای اسلامی افزود: این که از توانمندی دانشگاهیان غافل شویم، اشتباهی نابخشودنی است که خسارات و صدمات جبران ناپذیری را در عرصههای مختلف توسعه رقم خواهد زد.
دکتر بابایی کارنامی در بخش دیگری از سخنانش با تشکر از دانشگاه مادر استان گفت: از دانشگاه مازندران به جهت برگزاری این جلسه جهت همفکری و هماندیشی و همافزایی مجموعه فرهیخته دانشگاهی با نمایندگان و منتخبان مجلس شورای اسلامی بسیار سپاسگزارم. انشاءالله این جلسات ادامه داشته و با تشکیل کارگروههای تخصصی بتوانیم مشکلات و مسایل موجود در استان را یکی پس از دیگری با کمک و همیاری یکدیگر برطرف نماییم.
دکتر یحیی کامیابی معاون اداری، مالی و پشتیبانی دانشگاه نیز در این نشست، با تاکید بر اینکه ۹۰ درصد اعتبارات صرف دستمزد و حقوق میشود، گفت: در سال گذشته با کمک نمایندگان استان بهویژه نماینده شهرستان بابلسر، اعتبار دانشگاه مازندران افزایش یافته است و انتظار داریم برای کسب موفقیتهای بیشتر، کمکهای بیشتری به دانشگاه مازندران شود.
دکتر کامیابی با گلایه از اینکه مسوولان استان، ۳درصد بودجه متوازن ما را به سایر دستگاهها اختصاص میدهند، اظهار داشت: ما انتظار داریم که این اعتبار به دانشگاههای استان مازندران نیز اختصاص یابد.
دکتر جمال قاسمی معاون پژوهش و فنآوری دانشگاه نیز در این نشست با اشاره به کارکرد کشوری و جهانی دانشگاهها گفت: ما نباید به دانشگاهها نگاه محلی داشته باشیم که بعضا به دانشگاهها آسیب خواهد رساند. نگاه ما این است که اثرپذیری علمی دانشگاه باید در جامعه احساس شود.
دکتر قاسمی افزود: دو وظیفه قانونگذاری و نظارت، از وظایف مهم مجلس شورای اسلامی است. از نمایندگان انتظار داریم که راه برونرفت کشور ما از مشکلات موجود را که توجه ویژه به دانش بنیان و دانشپایه است در دستور کار قرار دهند. زیرا اگر از فرصتها استفاده نکنیم، همان فرصتها بعدا به چالش تبدیل خواهند شد.
دکتر صادق صالحی مشاور رییس دانشگاه مازندران در ارتباط با جامعه و صنعت نیز در این نشست با اشاره به اینکه باید این باور در میان مسوولان تقویت شود که دانشگاه، رکن اساسی در تصمیمسازی و تصمیمگیری است، گفت: بیتوجهی به موضوع گردشگری در استان به یک معضل تبدیل شده است و باید با روشهای علمی و حمایت مسوولان، این ظرفیت عظیم استان تقویت گردد.
دکتر صالحی در ادامه سخنان خود خواستار تشکیل کمیسیونهای علمی تخصصی در حوزههای مختلف با محوریت دانشگاه معین استان شد و بر لزوم حمایت همهجانبه همه مسوولان از نقش دانشگاه در توسعه استان تاکید کرد.
دکتر عبدالوحید فیاضی منتخب مردم نور و محمودآباد در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به اینکه برای بهبود وضعیت استان و کشور و ماموریتهایی که در این زمینه بر دوش داریم، باید وارد یک تعامل و مراوده شویم، گفت: آن تعامل، منجر به پیشرفت خواهد شد و ما را به مدار توسعهیافتگی نزدیک مینماید.
دکتر فیاضی با تاکید بر این مطلب که دانشگاه مازندران با پیشینه بسیار خوب و عناصر کارآمدی که از نخبگان علمی هستند، برای کشور ما کارساز است، تصریح کرد: باید مراتب مراوده و ارتباطات ما با دانشگاه معنادار و هدفمند باشد و برای خارجشدن از بنبست، باید مشکلات را مشخص کرده و راهبردهای برونرفت از آن را نیز مشخص نماییم و وارد گردونهای شویم که با کار تعاملی، مشکلات و مسایل جامعه و کشور را حل نماییم.
دکتر غلامرضا شریعتی نماینده مردم بهشهر، نکا و گلوگاه در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست به مسایل و مشکلات استان اشاره کرد و گفت: مازندران عقبافتادگیهای جدی دارد و مشکل اساسی که به نظر بنده سد راه پیشرفت و توسعه استان است موضوع بین سازگاری محیط زیست و پیشرفت و توسعه استان است.
نماینده مردم بهشهر، نکا و گلوگاه در مجلس شورای اسلامی افزود: با توجه به پیشرفتهای علمی که در کشور در حال انجام است و در سطح دانشگاهها هم بسیار مشهود و محسوس میباشد، انتظار میرود برای حل مشکلات و مسایل استان نیز به طور جدی دانشگاهها وارد عمل شود.
دکتر شریعتی خاطرنشان کرد: از دانشگاه مازندران با توجه به امکانات و عناصر علمی موجود در آن، انتظار میرود مشکلات محیط زیستی و پسماند و ... را حل نماید. دانشگاه مازندران باید شجاعت و جسارت لازم را برای حل معضلات استان با کمک صنعت داشته باشد. ما دانشگاه را برای حل علمی مشکلات نیاز داریم.
دکتر احمد فاطمی منتخب مردم بابل در مجلس شورای اسلامی نیز با تاکید بر این نکته که دانشگاه باید نشاط و امید را به جامعه تزریق کند، گفت: دانشگاه باید جامعهای را که دارای رخوت است، امید را در آن جامعه تقویت نماید.
دکتر فاطمی با انتقاد از برخی از مسوولان به دلیل مواجهه غیراصولی با حضور دانشجویان در فعالیتهای سیاسی صحیح گفت: اساتید دانشگاه با طرح و ایده به میدان بیایند. از دانشگاه میخواهیم در بخشهای مختلف اقتصادی، گردشگری، پسماند و ... ورود کند و در حل معضلات استان مشارکت فعال داشته باشد.
دکتر حسن حسننتاج منتخب مردم بابل در این نشست با تاکید بر اینکه حل نظام مسایل و مشکلات اساسی کشور باید علمی باشد نه هیاتی و گعدهای، گفت: دانشگاه ظرفیت خوبی است که متاسفانه از این ظرفیت، هم در استان و هم در کشور غافلیم.
دکتر حسننتاج یکی از ایرادات دانشگاهها را تقسیم شدن آنها دانست و افزود: از نکات مهم و قابل تامل در دانشگاهها این است که اعتماد به نفس در میان دانشجویان از بین رفته است. اساتید دانشگاهها باید تلاش کنند تا حس خودباوری در بین دانشجویان شکوفا شود که در غیر اینصورت، قطعا با مهاجرت بیشتر نخبگان مواجه خواهیم بود.
منتخب مردم بابل در مجلس شورای اسلامی، یکی از چالشهای اصلی استان مازندران را فقدان زیرساختهای لازم برای توسعه و پیشرفت عنوان کرد و خاطرنشان ساخت: مجمع نمایندگان استان، ظرفیت بسیار خوبی است که میبایست آن را جدی گرفت و از این فرصت در راستای تامین زیرساخت لازم به خوبی استفاده نمود.
دکتر علیاصغر باقرزاده نماینده مردم بابلسر و فریدونکنار در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: این جلسات میتواند در گام اول، دلها را به یکدیگر نزدیک نماید که با اینکار، افکار هم میتواند به تعالی بیاندیشد. افکار مختلفی که موجب خیر و صلاح مملکت و تعالی استان بشود.
دکتر باقرزاده با تاکید بر این نکته که مازندران را به عنوان یک کلانشهر میشناسیم، اظهار داشت: در بحث منطقه آزاد، تمامی نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی پای کار آمدند و من معتقدم که تمام نمایندگان استان میبایست با اتحاد، برادری، وفاق و همدلی و به صورت یکپارچه برای توسعه و تعالی استان مازندران تصمیم بگیرند و عمل کنند.
عضو کمیسیون تلفیق مجلس تاکید کرد: دانشگاه مازندران متعلق به تمام شهرهای استان مازندران است و حمایت تمامی نمایندگان استان را میطلبد.
در ادامه همچنین با توجه به تقارن این نشست با سالروز شهادت امام صادق(ع) رییس مذهب تشیع، سیدعسکری داداشنژاد ذاکر اهل بیت نیز به ذکر مصیبت و مناقب این امام همام پرداخت.
لازم به یادآوری است: دکتر علیاصغر باقرزاده نماینده مردم بابلسر و فریدونکنار، دکتر رضا حاجیپور نماینده مردم آمل، دکتر حسن حسننتاج و دکتر احمد فاطمی منتخبان مردم بابل، دکتر علی بابایی کارنامی نماینده مردم ساری و میاندورود، دکتر غلامرضا شریعتی نماینده مردم بهشهر؛ نکا و گلوگاه، دکتر عبدالوحید فیاضی منتخب مردم نور و محمودآباد و همچنین دکتر حسن قشقاوی منتخب مازندرانی مردم رباطکریم و بهارستان در مجلس شورای اسلامی در این نشست حضور داشتند. همچنین دکتر بهرام عزیزالله گنجی رییس دانشگاه صنعتی نوشیروانی نیز از دیگر حاضران در این نشست بود.
روابط عمومی دانشگاه مازندران
امور رسانههای گروهی