نشست دبیر ستاد توسعه فناوریهای هوش مصنوعی و رباتیک کشور با جمعی از دانشگاهیان مازندران - دانشگاه مازندران
نشست دبیر ستاد توسعه فناوریهای هوش مصنوعی و رباتیک کشور با جمعی از دانشگاهیان مازندران
- 07 Dec 2024
- کد خبر: 3079003
- 2573
به همت انجمن علمی دانشجویی هوش مصنوعی و جوامع بشری دانشگاه انجام شد:
نشست دبیر ستاد توسعه فناوریهای هوش مصنوعی و رباتیک کشور با جمعی از دانشگاهیان مازندران
به گزارش روابط عمومی دانشگاه مازندران، جمعی از اعضای هیات علمی و دانشجویان دانشگاه با دکتر بهروز میناییفر، دبیر ستاد توسعه فناوریهای هوش مصنوعی و رباتیک کشور، دیدار و گفتوگو کردند.
بر اساس این گزارش، در این جلسه که در قالب همکاری بین کارگروه هوش مصنوعی و مطالعات میان رشتهای جهاد دانشگاهی استان و انجمن علمی دانشجویی هوش مصنوعی و جوامع بشری دانشگاه مازندران برگزار شد، دکتر مهران رضایی، دبیر کارگروه هوش مصنوعی مطالعات میان رشتهای استان و استاد مشاور انجمن علمی، گزارشی از روند شکلگیری کارگروه و انجمن ارایه نمود و در ادامه به تبیین ضرورت توجه به استعدادهای جوان، اساتید نخبه و دانشجویان علاقهمند در این زمینه پرداخت.
دکتر رضایی افزود: دو رسالت ضروری در این زمینه وجود دارد؛ ابتدا گفتمانسازی برای بهرهگیری درست و ارتقای عمومی ارتباط با هوش مصنوعی و دوم، حمایت از مطالعات تخصصی در حوزههای میان رشتهای هوش مصنوعی، امر مهمی که این روزها بسیار مغفول مانده است.
دکتر بهروز مینایی نیز در این نشست با اشاره به اینکه هوش مصنوعی میتواند ابزاری برای توسعه همه رشتههای مهندسی باشد، گفت: تقریبا همه رشتههای مهندسی، مبانی کامپیوتر را گذراندهاند و با برنامهنویسی آشنا هستند و کافی است ابزارهای خاص هوش مصنوعی در رشته خودشان که میتواند موجب توسعه فعالیتشان شود بیابند.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای هوش مصنوعی و رباتیک افزود: بر این اساس تلاش شد تا سه واحد درس هوش مصنوعی کاربردی را برای دانشجویان درنظر گرفته شود.
وی خاطرنشان کرد: رشتههای غیرمهندسی، همچون انسانی، پزشکی و ... از داده بالایی برخوردار هستند؛ هوش مصنوعی در این رشتهها بیشتر میتواند به عنوان یک تقویتکننده در جستوجوی تحقیقات کمک کند و یا با علوم داده، ارتباط برقرار کند تا بتوانند پیکرهای خوبی خلق کنند.
وی با بیان اینکه پایههای هوش مصنوعی، داده است و تا این پایه نباشد هوش مصنوعی شکل نمیگیرد، تصریح کرد: همه رشتهها میتوانند روی دادهها، تحلیلهای خاصی انجام دهند و با کمک هوش مصنوعی، رشته خودشان را توسعه دهند. رشتههای حقوق، فلسفه، علوم اجتماعی، روانشناسی، مدیریت، اقتصاد و هوش مصنوعی باید در مقطع ارشد، بهصورت بین رشتهای ایجاد شود. اکنون مشکل کمبود استاد در این زمینهها داریم. مانند رشته گیم که در دانشگاه علم و صنعت تأسیس شد، حمایت لازم انجام نشد و برای دانشجویان هم این رشته ابهام داشت که مبادا در ادامه تحصیل به مشکل برخورد کنند.
دکتر مبنایی با بیان اینکه هنوز مصوبات جدید وزارت علوم درباره هوش مصنوعی ابلاغ نشده است، افزود: در مقطع ارشد، هشت زیر رشته از کامپیوتر از قبیل؛ سختافزار، نرمافزار، شبکه، علم داده، الگوریتم و محاسبات و اینترنت اشیا، انشعاب گرفتند و دو رشته گیم و بیوانفورماتیک بینرشتهای است و رشتههای مختلف دیگر هم میتوانند وارد شوند.
وی افزود: اگر انجمنی شکل بگیرد، باید سعی شود از بزرگان فلسفه ایران اسلامی مرجع و آنهایی که صاحبنظر هستند دعوت شوند تا نوعی اقتدار در فعالیتشان داشته باشند. وی افزود: بهتر است برای راهاندازی بین رشتهای هوش مصنوعی عجله نشود، مانند مسیری که همین کارگروه و انجمن در پیش گرفته اند. لازم است بسترسازی و فرهنگسازی شود تا جایگاه هوش مصنوعی با تربیت نیرو بتوانند متولی رشته شوند. ما پایکار انجمن هوش مصنوعی دانشگاه هستیم.
در ادامه، محمدرضا یوسفی مهر رییس جهاد دانشگاهی مازندران، گفت: در حال حاضر، هوش مصنوعی در ایران متولی خاصی ندارد و هر کس به زعم خودش دنبال بهرهبرداریهایی است و مشخص نیست این فناوری مهم به چه سمتی حرکت میکند. اکنون وقتی تکنولوژی در سطح جامعه وارد میشود، یک سری ابزارهایی در اختیار افراد قرار میدهد که میتواند منشا خیر و یا شر باشد.
وی با اشاره به اینکه نبود متولی و قوانین و مقررات در حوزه هوش مصنوعی در حکمرانی اثری نامطلوبی را به همراه دارد، افزود: اکنون در شبکههای اجتماعی دچار آسیبها و تنشهایی هستیم و برای کنترل آن دچار مشکل هستیم. دغدغه این گروه درباره هوش مصنوعی این است که ما داریم از یک تکنولوژی بهره میبریم که طراحیهای آن وارداتی است. آیا میتوانیم از آنها استفاده کنیم یا عمیقا وارد شدیم یا باید وارد بشویم.
رییس جهاد دانشگاهی مازندران تصریح کرد: لازم است استادانی را پرورش دهیم تا در حوزه هوش مصنوعی بتوانند ورود هدفمند داشته باشد. جهاد دانشگاهی با حضور در دانشگاه، یک کارگروه هوش مصنوعی را تشکیل داد و از همه کسانی که میتوانند کمکی داشته باشند در این کارگروه دعوت میکند.
در پایان این جلسه، احکام دبیر و اعضای کارگروه هوش مصنوعی و مطالعات میان رشتهای جهاد دانشگاهی به ایشان اهدا شد که اسامیشان را در ادامه مشاهده میکنید:
دکتر زینب تقوی(عضو هیات علمی و معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد استان مازندران)، دکتر محمدمهدی پورهاشم کلهبستی(عضو هیات علمی گروه مهندسی کامپیوتر دانشگاه علم و فناوری مازندران)، دکتر همایون افرابندپی(عضو هیات علمی گروه مهندسی کامپیوتر دانشگاه مازندران)، محمد بابایی کیاپی(دبیر کمیته هوش مصنوعی بسیج دانشجویی دانشگاه مازندران)، مهدی حدادان(قایممقام دبیرخانه دانشجویی رباتیک و هوش مصنوعی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل)، محمد حسین خلیلی(دبیر انجمن علمی هوش مصنوعی و جوامع بشری دانشگاه مازندران)، حسین خالقی(دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق)، علی پورقاسم(دانشجوی کارشناسی ارشد علوم سیاسی)، امیر رضا نعمتی(عضو انجمن علمی مهندسی کامپیوتر)، امیررضا رمضانی مقدم(دانشجوی کارشناسی ارشد فلسفه و کلام اسلامی).
روابط عمومی دانشگاه مازندران
امور رسانههای گروهی