نشست تبیین سیاستهای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در حوزه جذب و پذیرش دانشجوی بینالملل - دانشگاه مازندران
نشست تبیین سیاستهای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در حوزه جذب و پذیرش دانشجوی بینالملل
- 08 May 2024
- کد خبر: 1905560
- 3340
با حضور معاون وزیر برگزار شد:
نشست تبیین سیاستهای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در حوزه جذب و پذیرش دانشجوی بینالملل
به گزارش روابط عمومی دانشگاه مازندران، نشست تبیین سیاستهای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در حوزه جذب و پذیرش دانشجوی بینالملل با نگاه به برنامه هفتم توسعه با حضور دکتر هاشم داداشپور معاون وزیر و رییس سازمان امور دانشجویان و روسا و مدیران روابط بینالملل دانشگاههای 4 استان گیلان، گلستان، سمنان و مازندران در سالن کنفرانس سازمان مرکزی برگزار شد.
320 هزار دانشجوی بینالملل تا پایان برنامه هفتم توسعه وارد کشور میشوند
بر اساس این گزارش، دکتر داداشپور با اشاره به برنامه جذب دانشجویان بینالملل در این سازمان تا پایان برنامه هفتم توسعه، اولویت اول را تثبیت دانشجویان بینالملل حاضر دانست و با تاکید بر لزوم حرکت جهشگونه به سمت جذب حداکثری این دانشجویان تا سال 1407 بر اساس برنامه مدون سازمان و وزارت علوم، خواستار مشارکت و تلاش همه دانشگاهها در راستای تحقق این امر شد.
رییس سازمان امور دانشجویان با اشاره به سوابق دانشگاههای جاذب دانشجوی بینالملل که اغلب انگلیسیزبان بودند، تصریح کرد: اکثر کشورها در پذیرش این دانشجویان، از کشورهای همجوار خود شروع کرده که ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست، اما باید رویکرد ما بهگونهای باشد که با ایجاد تغییرات ساختاری و بازبینی آییننامههای جذب، در جهت گسترش این رویداد و تعامل با کشورهای بیشتر در این مسیر گام برداریم.
دکتر داداشپور با بیان این نکته که در بودجه امسال سازمان امور دانشجویان، مبلغ 250 میلیارد تومان در راستای تقویت دانشگاهها جهت اجرای دو برنامه جذب دانشجویان خارجی و بورس دانشجویان بینالملل به دانشگاهها تزریق خواهد شد که با برنامهریزی صحیح و تقویت زیرساخت، در اجرای برنامه جذب 320 هزار دانشجوی بینالملل موفق باشند که با تحقق این امر، ایران در شمار 10 دانشگاه برتر جهان در این حوزه قرار خواهد گرفت.
دکتر حشمتالله علینژاد رییس دانشگاه مازندران نیز در این نشست که به همت مرکز همکاریهای علمی بینالمللی دانشگاه برگزار شد، با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص جهتدهی علم و عالمان در استفاده صحیح از علوم، جنایات رژیم جعلی اسراییل در غزه را نمونهی بارزی از عدم تحقق این امر دانست و افزود: اگر علوم مختلف در اختیار عالمان باایمان و متعهد قرار بگیرد، هیچگاه شاهد این اتفاقات در جهان نخواهیم بود.
دکتر علینژاد با اشاره به هدفگذاری سازمان امور دانشجویان مبنی بر جذب 320 هزار دانشجوی بینالملل در طول برنامه هفتم توسعه گفت: تقویت مرجعیت علمی، رشد دیپلماسی عمومی و گسترش زبان فارسی را از مهمترین اهداف جذب دانشجویان بینالملل است که بهخوبی توسط سازمان امور دانشجویان در حال اجرا است.
رییس دانشگاه مازندران با ارایه گزارشی از تاریخچه دانشگاه مازندران و فراز و نشیبهای آن در طول زمان بهویژه تفکیک و جداسازی بسیاری از دانشکدههای تابعه و تبدیل آن به دانشگاه اظهار داشت: رشد و تعالی آموزش عالی استان و منطقه و جایگاه کنونی دانشکده دیروز و دانشگاه امروز، بیانگر این است که دانشگاه مازندران، نقش مادری و جامعیت خود را به درستی انجام داده است.
یادآور میشود: در ادامه این نشست، حاضران به بحث و تبادل نظر در خصوص موضوعات نشست پرداختند و راههای دستیابی به اهداف وزارت علوم را در جذب دانشجویان بینالملل، مورد بررسی قرار دادند. همچنین رایزنهای علمی جمهوری اسلامی ایران در کشورهای روسیه، چین، مالزی، ترکیه و آفریقا نیز به صورت مجازی در این نشست حضور داشتند.
روابط عمومی دانشگاه مازندران