با حضور معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت عتف:

مراسم آغازین سال تحصیلی با محوریت فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌های استان در دانشگاه مازندران برگزار شد

  • 21 Sep 2023
  • کد خبر: 902703
  • 15031

مراسم آغازین سال تحصیلی با محوریت فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌های استان در دانشگاه مازندران برگزار شد

با حضور معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت عتف:

مراسم آغازین سال تحصیلی با محوریت فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌های استان در دانشگاه مازندران برگزار شد

        به گزارش روابط عمومی دانشگاه مازندران، مراسم آغازین سال تحصیلی با محوریت فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌های استان با حضور دکتر عبدالحسین کلانتری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به میزبانی دانشگاه مازندران در سالن کنفرانس سازمان مرکزی برگزار شد.

دانشگاه معدن و مهد عقلانیت، فضای گفت‌وگو، آزاداندیشی و تعامل مبتنی بر قانون و استانداردهای علمی است و حرکت‌های خشونت آمیز،  فالانژ و تجزیه طلبانه و ضد ایران و اسلام توسط دانشگاهیان طرد می‌شود

       بر اساس این گزارش، در این نشست که با هدف هماهنگی فعالیت‌های شورای فرهنگی در دانشگاه‌های استان انجام شد، دکتر کلانتری با اشاره به اقدامات گسترده دشمنان نظام در همه سطوح جامعه جهت برهم‌زدن امنیت  گفت: معاندان در صدد بودند که خشونت را نه تنها در جامعه بلکه در دانشگاه‌ها هم تکثیر کنند. 

       معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم با بیان این نکته که برخی تهییج‌های رسانه‌ای توسط کانال‌هایی که در خارج از ایران هدایت می‌شد، اظهار داشت: این گروه به نام دانشجو و شخصیت‌های دانشگاهی، قصد ترویح انواع و اقسام هجمه‌های رسانه‌ای در نقاط مختلف کشور داشتند، اما ندانستند که دانشگاه معدن و مهد عقلانیت، فضای گفت‌وگو، آزاداندیشی و تعامل مبتنی بر قانون و استانداردهای علمی است و تجربه تاریخی ثابت کرده است که هر زمان، این فضا در دانشگاه‌ها شکل گرفته است و افرادی با داعیه تجزیه‌طلبی و فالانژیستی سعی در برهم زدن فضای مراکز علمی را داشتند، خود دانشگاهیان در تقابل این فضا قرار گرفتند و آن را دفع کردند.

       دکتر کلانتری با تاکید بر این‌ نکته که دانشگاه‌، معین دین، اسلام و جامعه است و خواهد بود، افزود: امروز دانشگاه نه فقط یک نهاد در کنار سایر نهادهای کشور، که اساسا نهاد پیشران کشور است و اگر صحبت از تمدن‌سازی و آرایش قدرت‌های جهانی می‌شود، در همه این مباحث نام دانشگاه می‌درخشد و اساسا اکثر دشمنی‌ها و عنادورزی‌هایی که نسبت به دانشگاه وجود دارد از همین دریچه است. وگرنه تحریم بسیاری از دانشگاه‌ها، اساتید و دانشجویان ما به چه معناست. این اوج عناد را نسبت به عنصر پیشران جامعه یعنی دانشگاه‌ها می‌رساند.

         معاون وزیر علوم با اشاره به این‌که اگر دانشگاه متوقف شود، کل این قطار پیشرفت از حرکت باز خواهد ایستاد، ادامه داد: دشمن این موضوع را به خوبی فهمیده است. در همین راستا، زمانی ما می‌توانیم فرهنگ‌سازی مناسب در قیاس با استان داشته باشیم که دانشگاه‌ها و تمامی نهاد‌های موثر در سطح استان به صورت هم‌افزا با هم فعالیت کنند. همه دستگاه‌های اجرایی و فرهنگی باید به صورت شبکه‌ای عمل کنند، در غیر این‌صورت، مسایل از یک نهاد به نهاد دیگر سرریز می‌شود.

       معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم با تاکید بر این‌که برنامه‌های دانشگاه باید به‌گونه‌ای باشد که امید‌ افزا بوده و دست‌آوردهای دانشگاهیان را نشان دهد، خاطرنشان کرد: حضور اساتید خوش‌نام و موفق در عرصه‌های علمی و اخلاق استادی، تکریم خانواده‌ها و آشنایی ایشان با فضای دانشگاه و معرفی آیین‌نامه‌ها و قواعد رفتاری در دانشگاه‌ها که شوونات دانشگاهی و حرفه ای را نشان می‌دهد، می‌تواند در آغاز موفق سال تحصیلی کمک‌کننده باشد. ما هرچه بتوانیم هویت دانشجویی را تثبیت کنیم، عوامل آسیب‌زا کمتر می‌شود و دانشجو به درک این می‌رسد که به خاطر هویت دانشجویی، تمایزی در جامعه دارد.

       دکتر کلانتری در ادامه سخنان خود به موضوع عفاف و حجاب اشاره کرد و تصریح کرد: بحث حجاب در متن سبک زندگی معنا پیدا می‌کند و باید در جغرافیای سبک زندگی، آن را فهم کرد و برایش نسخه پیچید. باید اکوسیستمی تهیه کنیم که زیست عفیفانه را ترویج دهد.

       معاون وزیر علوم در بخش دیگری از سخنانش به فعالیت‌های فرهنگی و مشوق‌های این فعالیت در حوزه‌های غیردانشجویی از قبیل اساتید و کارمندان نیز اشاره کرد و افزود: برگزاری چندین برنامه برای کارشناسان فرهنگی دانشگاه، اجرای برنامه‌های فرهنگی متنوع برای اساتید در کنار طرح معرفت‌افزایی نهاد رهبری در دانشگاه‌ها که منجر به تهیه آیین‌نامه سرآمدی فرهنگی شده است، تصویب پایه‌های تشویقی برای اساتیدی که فعالیت‌های فرهنگی چشمگیری داشته باشند یا به تشکل‌ها و انجمن‌های علمی کمک کنند، بازنگری آیین‌نامه استاد نمونه دانشگاهی و افزایش چشمگیر شاخصه‌های فرهنگی نسبت به سالیان گذشته از جمله اقداماتی است که در جهت وزن‌دهی به شاخصه‌های فرهنگی انجام شده است.

       دکتر کلانتری در ادامه سخنانش در خصوص رتبه‌بندی فرهنگی دانشگاه‌ها گفت: رتبه‌بندی فرهنگی که مدت‌ها مغفول باقی مانده بود، احیا شده و طی مدت یک سال، سامانه منظمی تحت عنوان فرنما تشکیل شده که این سامانه دارای ۹ زیر سامانه است و به ۱۳ عدد نیز ارتقا پیدا می‌کند. کل مسوولیت و ماموریت این سامانه، حکمرانی هوشمند فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی در مجموعه آموزش کشور است و از جمله امکاناتی که در اختیار قرار می‌دهد، ارايه رتبه‌بندی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌ها در شاخصه‌های عینی و قابل سنجش و  ارایه رزومه فرهنگی برای تمام مجموعه‌ های دانشجویی و  دانشجویان است که بر اساس آن، میزان مشارکت دانشجو در فعالیت‌های مختلف فرهنگی در زمان تحصیل مشخص می‌گردد.

      معاون وزیر علوم در پایان سخنان خود با اشاره به این‌که دانشگاه‌ها بر اساس موازین و ادبیات جهانی که پیرامون این موضوع شکل گرفته، در قبال مردم، جامعه و صنعت مسوولیت دارند، از تدوین پیش‌نویس آیین‌نامه مسوولیت اجتماعی معاونان دانشگاه در وزارت علوم بر اساس دستور رییس‌جمهور خبر داد و اظهار امیدواری کرد که اعطای نشان مسوولیت اجتماعی به دانشگاه‌های برتر، بزودی به سرانجام برسد.

آرامش و امنیت کنونی جامعه را مدیون و مرهون ایثار و جان‌فشانی شهدا و ایثارگران می‌دانیم

       دکتر حشمت‌اله علی‌نژاد رییس دانشگاه مازندران با تاکید بر لزوم برنامه‌ریزی دقیق فرهنگی جهت قرارگیری دانشجویان در مسیر درست و جلوگیری از سوء استفاده دشمنان از جوانان و نخبگان همانند فتنه سال قبل، گفت: باید به نحوی عمل کنیم تا دانشجو و دانشگاه در مدار صحیح خود به حرکت ادامه دهد و به کسب دانش و انجام پژوهش و تحقیقات در راستای تعالی و رشد آموزش عالی و کشور عزیزمان بپردازد.

       دکتر علی‌نژاد هم‌چنین با اشاره به فرا رسیدن هفته دفاع مقدس، آرامش و امنیت کنونی در جامعه را مدیون و مرهون ایثار و جان‌فشانی شهدا و ایثارگران دانست و افزود: بر همه ما واجب است تا ضمن پاسداری از خون و آرمان این عزیزان، با تلاش در جهت ارتقای عزت و اقتدار میهن اسلامی، دین خود را به این مجاهدان و حافظان امنیت مرز و بوم ادا کنیم.

دانشگاه به عنوان قوه عاقله و تصمیم‌ساز، باید برای رسیدن به افق متعالی، از همه ظرفیت‌های موجود بهره ‌گیرد

      حجت‌الاسلام محمد رحیمیان رییس دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان مازندران نیز در این مراسم با اشاره به بار سنگینی که شهدا با فداکاری خود بر دوش ما نهاده‌اند، هر میز مدیریت در کشور را حاصل خون بیش از 70 شهید دانست و افزود: مسوولیت تربیت مدیران آینده با افق ترسیم‌شده توسط مقام معظم رهبری در حوزه تمدن نوین اسلامی و زمینه‌سازی حکومت مهدوی، نیازمند برنامه‌ریزی و هدف‌گذاری دقیق فرهنگی است.

       حجت‌الاسلام رحیمیان با تاکید بر این نکته که عملکرد دستگاه‌ها در حوزه فرهنگی مطلوب نیست و خلاهای بسیاری وجود دارد که نیاز به ترمیم دارد، گفت: دشمن تمام تلاش خود را به‌کار گرفته است تا این حکومت محقق نشود و مقابله با این توطئه‌ها و تحقق سند اسلامی‌شدن دانشگاه، همت بیشتری را از سوی همه ارکان جامعه به‌ویژه مسولان حوزه فرهنگی و دانشگاهی می‌طلبد.

       رییس دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان ادامه داد: دانشگاه به عنوان یک قوه عاقله و تصمیم‌ساز، باید برای رسیدن به افق متعالی برنامه‌های مدون داشته باشد و از همه ظرفیت‌های موجود بهره‌گیری کند.

حضور موثر دانشگاه‌ها در دیار علویان باید به‌عنوان یک حرکت پیشرو و الگو در کشور نمود پیدا کند

       دکتر مرتضی علویان معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه نیز در این نشست با تاکید بر این‌که استان مازندران در حوزه آموزش عالی می‌درخشد، به ارایه گزارشی از روند فعالیت‌های شورای فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌های استان پرداخت و گفت: انتظار است که حضور موثر دانشگاه‌ها در دیار علویان به‌عنوان یک حرکت پیشرو و الگو در کشور نمود پیدا کند.

       دکتر علویان با اشاره به این‌که این نشست با هدف اجماع‌سازی و توافق میان فعالیت‌های فرهنگی دانشگاه‌های استان در آغاز سال تحصیلی جدید برگزار گردید، اظهار داشت: شروع سال تحصیلی و موضوع دانشجویان نو ورود، عفاف و حجاب و پوشش دانشگاهی، برگزاری پرشور برنامه‌های تشکل‌های دانشجویی، کنگره شهدای دانشجویی استان و ایجاد دبیرخانه تخصصی، از مهم‌ترین مباحث موردنظر در این نشست می‌باشد.

       در ادامه این نشست، دکتر مهدی بادپا مدیرکل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت عتف، دکتر مجتبی قلی‌پور فرماندار بابلسر، دکتر حبیب‌اله حلیمی رییس دانشکده الهیات و معارف اسلامی، دکتر حسنعلی آقاجانی رییس دانشکده علوم اقتصادی و اداری، حجت‌الاسلام خاکزاد مسوول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، دکتر ضابط‌پور معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل و دکتر سادات‌کرمی مسوول بسیج دانشجویی استان مازندران به بیان نظرات و پیشنهادات خود در خصوص محورهای این نشست پرداختند.

      

روابط عمومی دانشگاه مازندران

امور رسانه‌های گروهی

اشتراک گذاری