رییس دانشگاه مازندران در گفت‌وگو با خبرگزاری ایرنا تشریح کرد:

طرح‌های دریامحور، ماموریت ویژه دولت سیزدهم برای دانشگاه ساحلی مازندران

  • 02 Sep 2023
  • کد خبر: 783849
  • 17648

طرح‌های دریامحور، ماموریت ویژه دولت سیزدهم برای دانشگاه ساحلی مازندران

رییس دانشگاه مازندران در گفت‌وگو با خبرگزاری ایرنا تشریح کرد:

طرح‌های دریامحور، ماموریت ویژه دولت سیزدهم برای دانشگاه ساحلی مازندران

       به گزارش روابط عمومی دانشگاه مازندران، دکتر حشمت‌اله علی‌نژاد رییس دانشگاه در گفت‌وگو با خبرگزاری ایرنا با اشاره به نقش اثرگذار دانشگاه مازندران به‌عنوان بزرگ‌ترین مرکز آموزش عالی در استان، به تشریح طرح‌های دریامحور و ماموریت ویژه دولت سیزدهم برای این دانشگاه پرداخت.

       متن کامل این گفت‌وگو را در زیر مشاهده می‌کنید:

       ساری - ایرنا - دولت سیزدهم با رویکرد جدید و حمایت رشته‌های دانشگاهی با اقتصاد دریامحور و در راستای حل مشکلات پیش روی مردم و ایجاد اشتغال پایدار، ماموریت ویژه‌ای را برای دانشگاه معین مازندران واقع در ساحل خزر تعریف کرد.

       بر اساس این گزارش، دانشگاه مازندران که نیم‌قرن از فعالیت آن می‌گذرد از معدود دانشگاه‌های معین در استان‌های کشور است که در خارج از مرکز استان و در شهر ساحلی بابلسر واقع شده است که موقعیت مکانی این دانشگاه در کنار ساحل خزر، مکان مناسبی برای حضور دانشجویان از سراسر کشور و حتی دانشجویان خارجی می‌باشد و حضور دانشجویان خارجی در این دانشگاه هم رو به افزایش است.

        شهرستان ساحلی بابلسر که از شمال به دریای خزر، از شرق به بهنمیر، از غرب به فریدونکنار و از جنوب به هادی‌شهر متصل است، از جمله شهرهای زیبا و گردشگری استان مازندران است که به صورت کامل در منطقه جلگه‌ای و در کنار ساحل دریای خزر واقع شده است. رودخانه بابلرود که از وسط این شهر می‌گذرد شهر را به ۲ قسمت تقسیم کرده و سه پل زیبا که یکی از آنها از سوی آلمانی‌ها و بقیه از سوی متخصصان ایرانی احداث شده، زیبایی منحصر به فردی را برای این شهر ایجاد کرده است.

       مشهدسر نام قدیم بابلسر است که از سال ۱۳۱۱ به این نام تغییر کرده است و به مرور زمان، یکی از شهرهای زیبا و پر جاذبه در زمینه گردشگری ایران مبدل شده است.

       بابلسر علاوه بر سواحل زیبا و جاذبه‌های گردشگری دارای آثار تاریخی و باستانی است که بقعه امامزاده ابراهیم(ع)، بقعه بی‌بی سرروضه، ساختمان شهرداری، سازمان مرکزی دانشگاه مازندران، برج ساعت، پل معلق اول بابل‌رود و بنای گمرک بابلسر از جمله آثار تاریخی این شهرستان می‌باشد. بابلسر سالانه میزبان میلیون‌ها مسافر از سراسر ایران است.

اهتمام ویژه دولت برای طرح‌های دریامحور

       در این پیوند، دکتر حشمت‌اله علی‌نژاد رییس دانشگاه مازندران به فعالیت‌های این دانشگاه در دولت سیزدهم اشاره کرد و گفت: در راستای طرح تحول وزارت علوم و دولت مردمی سیزدهم، با توجه به حضور دانشگاه در کنار دریای مازندران و دغدغه مقام معظم رهبری در برنامه هفتم در خصوص اقتصاد دریامحور، پس از ایجاد دانشکده علوم دریایی و محیطی، راه‌اندازی دانشکده فناوری‌های نوین و راهبردی، مجموعه علوم و فناوری‌های دریایی و تاسیس اسکله تحقیقاتی در دستور کار قرار گرفت که در همین راستا، ارتقای جذب اعضای هیات علمی در این حوزه آغاز شد تا بتوانیم از ظرفیت‌های دریا در توسعه کشور استفاده کنیم.

       دکتر علی‌نژاد اظهار داشت: با عنایت به وضعیت استان مازندران با مزیت گردشگری، توسعه رشته گردشگری به‌ خصوص در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری انجام و در سال جاری، مقطع دکتری علوم گردشگری هم به این گروه اضافه شد.

      وی در ادامه این را هم گفت که دانشگاه مازندران به عنوان دانشگاه جامع، مادر و معین استان، دارای ۱۳ هزار دانشجو در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری، ۴۱۰ عضو هیات علمی و حدود ۴۸۰ یاور علمی بوده و از ۳ ضلع کارمند، دانشجو و استاد برخوردار است.

       رییس دانشگاه مازندران بیان کرد: در حوزه آموزشی، افزایش تعداد ۶۶ رشته -گرایش در مقطع دکتری به ۹۶ رشته - گرایش در سال۱۴۰۲، ۱۰۱ گرایش در مقطع کارشناسی ارشد به ۱۳۷ رشته گرایش و رشته‌های مقطع کارشناسی از ۴۶ رشته به ۵۳ رشته را در پی داشته است.

        دکتر علی‌نژاد گفت: هم‌چنین افزایش تعداد دانشجویان دکتری از ۱۱۹۵ نفر به ۱۴۰۴ نفر، بیانگر توجه به ارتقا در حوزه تحصیلات تکمیلی بالاخص دکتری در دانشگاه معین و جامع است تا بتواند نیروهای انسانی متخصص را تحویل جامعه دهد. تعداد ۵ عضو هیات علمی در سال ۱۴۰۰ جذب شده بود که امسال این آمار به ۵۴ نفر ارتقا یافت.

       این مقام مسوول بیان داشت: یکی از دغدغه‌های مقام معظم رهبری، موضوع اشتغال جوانان است که در همین راستا، دوره بورسیه صنعتی در دانشگاه‌های استان فعال شد و این دانشگاه توانسته ۴۸ سهمیه جذب برای دانشجویان نخبه در دانشگاه و صنعت اختصاص دهد، یعنی ۴۸ نفر از داوطلبان امسال در کنکور، پس از قبولی به‌ عنوان بورسیه صنعتی، بخشی از زمان تحصیل خود را در صنعت طی می‌کنند که هم از صنعت حقوق می‌گیرند و هم بعد از پایان تحصیل، برابر مدت تحصیل در صنعت سابقه اشتغال به کار دارند و حتی می‌توانند طرح سربازی خود را در آنجا طی کنند.

     دکتر علی‌نژاد اضافه کرد: برگزاری دوره‌های کهاد و افزایش مهارت‌آموزی در کنار تحصیل رشته‌های معمول و اجرای موفق طرح کوآپ و افزایش مهارت‌افزایی، از دیگر برنامه‌های دانشگاه مازندران بوده است.

دانشگاه کارآفرین، دغدغه دولت سیزدهم

      دکتر علی‌نژاد با بیان این‌که ما اکنون دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم را پیش رو داریم، اظهار داشت: دانشگاه‌های کارآفرین و جامعه محور باید در راستای رفع معضلات و مشکلات جامعه حرکت کنند و به مشکلات و معضلات پیرامون خود حساس باشند که در این راستا، دستاوردهایی در این حوزه کسب شد که برخی از این دستاوردها شامل برگزیده‌‌شدن ستاد هفته پژوهش و فناوری استان با دبیری دانشگاه مازندران در کشور، کسب رتبه نخست هدایت شغلی و کاریابی کشور، کسب رتبه برتر در الگوها و تجارب دانشگاه در ارتباط با حوزه وزارت علوم، انتخاب طرح کوآپ به عنوان طرح ملی برگزیده در دانشگاه‌های کشور و تدوین شیوه‌نامه طرح ملی کواپ برای کلیه دانشگاه‌ها که از طرف وزارت علوم به دانشگاه مازندران سپرده شد و به‌ نام دانشگاه مازندران به کل دانشگاه‌های کشور ارسال شد، می‌باشد.

       وی ادامه داد: برگزاری ۳۲ مورد دوره‌های مهارت‌افزایی و تخصصی برای دانشجویان، معرفی ۴۴۳ دانشجو برای دوره‌های کارورزی صنعت، برگزاری چهارمین رویداد ملی کوک با مشارکت شرکت شهرک‌های صنعتی، برپایی دومین رویداد بهره‌وری در سال۱۴۰۱، برگزاری دومین رویداد ایمنی و محیط کار در سال ۱۴۰۱ و انعقاد ۲۹ مورد قرارداد پژوهشی دانشگاه با جامعه و صنعت از دیگر برنامه‌های انجام‌شده دانشگاه در راستای تحقق دانشگاه کارآفرین بوده است.

       رییس دانشگاه مازندران این نکته را هم یادآور شد که افزایش تعداد اعضای هیات علمی اعزامی به فرصت مطالعاتی از ۶ نفر در سال ۱۳۹۹ به ۱۸ نفر، ایجاد اولین مرکز پژوهشی مشترک و پژوهشگاه قوه قضاییه و دادگستری استان مازندران در کشور، تاسیس دفتر استانداردسازی با مشارکت اداره‌کل استاندارد استان، ایجاد مرکز پایش سکونت‌گاه‌ها، راه‌اندازی مرکز تحقیقات و نوآوری علوم و فناوری‌های دریایی با مشارکت وزارت دفاع و دانشگاه مازندران در سال ۱۴۰۲, افتتاح تالار افتخارات و موزه دانشگاه و تجلیل از دانشمندان و برجستگان این دانشگاه با حضور وزیر علوم، حرکت به سمت مدیریت سبز و دولت الکترونیک، ارتقای مرتبه دانشگاه از رتبه ۷۴۰ در سال ۲۰۲۱ به رتبه ۵۹۸ در سال ۲۰۲۲، کسب رتبه ۷۰۱ تا ۸۰۰ در حوزه فنی و مهندسی و رتبه ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ در حوزه علوم پایه بر اساس رتبه‌بندی تایمز از دیگر دست‌آوردهای این دانشگاه در دولت سیزدهم است.

       دکتر علی‌نژاد افزود: رشد ۱۰۰درصدی محققان پسا دکتری در سال جاری، رشد ۱۰۰درصدی مبلغ پژوهشی گرنت و ایجاد گرنت‌کارت برای اعضای هیات علمی، رشد ۶ برابری فرصت مطالعاتی جامعه و صنعت و رشد ۳۰ درصدی نشریات ارتقا یافته از دستاوردهای مهم دانشگاه در حوزه پژوهشی است.

       رییس دانشگاه مازندران بیان داشت: در حوزه بودجه و اعتبارات، بودجه دانشگاه در سال۱۴۰۰، دو هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال بود که این رقم در سال ۱۴۰۱ به سه هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال یعنی افزایش ۲۹ درصدی و در سال ۱۴۰۲ به چهار هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال با رشد ۴۲ درصدی افزایش یافت. در حوزه تملکات دارایی‌های سرمایه‌ای، از ۱۳۰ میلیارد ریال در سال۱۴۰۰ و در زمان آغاز تصدی اینجانب به ۳۳۰ میلیارد ریال در سال ۱۴۰۱ با ۱۵۳ درصد رشد و در سال ۱۴۰۲ به ۴۲۸ میلیارد ریال و ۸ و نیم درصد رشد رسید.

      دکتر علی‌نژاد گفت: سرانه حق‌التحقیق و گرنت نیز از ۵۵ میلیون ریال در سال ۱۴۰۰ به ۲۷۲ میلیون ریال در سال ۱۴۰۲ ارتقا یافت که رشد بسیار چشم‌گیری داشت. هم‌چنین می‌توان به برپایی چندین کرسی آزاداندیشی و نقد و نظریه‌پردازی نیز در این دانشگاه اشاره کرد.

      وی اظهار داشت: در سفر ریاست جمهوری به استان مازندران، توانستیم بالغ بر ۹۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای دانشگاه مازندران در حوزه‌های محتلف عمرانی، پژوهشی و تجهیزاتی دریافت کنیم که بخشی از این اعتبارات به پروژه‌های در حال انجام دانشگاه تخصیص پیدا کرده است و تا سال ۱۴۰۳ این مبلغ به‌ صورت کامل دریافت خواهد شد.

       وی با بیان این‌که در بخش‌ عمرانی، پروژه دانشکده علوم اقتصادی و اداری در دانشگاه مازندران افتتاح شد، افزود: تعاملاتی را با دستگاه‌های مختلف به‌ویژه شهرداری و شورای شهر داشتیم که طی توافقات مختلف، منابع مالی خوبی به دانشگاه مازندران اختصاص یافت و از نتیجه آن، پروژه‌های مختلفی مانند استخر، سالن همایش، دانشکده علوم دریایی و محیطی و برخی دیگر را در دستور کار قرار دادیم.

       رییس دانشگاه مازندران در حوزه فرهنگی نیز گفت که در این معاونت هم برای ۱۰ پایگاه بسیج با ۱۵۷ فعالیت، موافقت و همراهی شد و هم‌چنین برای تجهیز ۱۴ انجمن علمی اقدام کرده، برای ۲۶ کانون نیز جهت انجام ۸۱ فعالیت، همکاری‌ها و هماهنگی‌های لازم انجام شد.

       رییس دانشگاه جامع استان افزود: در حوزه معاونت فرهنگی در مجموع ۲۷۸ فعالیت در دولت سیزدهم انجام شد که برگزاری جشنواره بین‌المللی حرکت با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و با شرکت ۳۵۰ نفر در دانشگاه مازندران نیز از دیگر برنامه‌های این دانشگاه در حوزه فرهنگی بود.

       دکتر علی‌نژاد اظهار داشت: با توجه به حضور ۷۰۰ دانشجوی بین‌المللی در این دانشگاه، برگزاری اولین ضیافت دانشجویان بین‌الملل کشور در دانشگاه مازندران و میزبانی اولین المپیاد فرهنگی- ورزشی دانشجویان بین‌المللی توسط این دانشگاه از اقدامات مهم در حوزه روابط بین‌الملل بوده است.

       رییس دانشگاه مازندران در خاتمه تصریح کرد: در حوزه دانشجویی هم در سال ۱۴۰۰، تعداد دو هزار و ۴۰۰ دانشجو برای اسکان خوابگاه سهمیه داشتند که این تعداد به سه هزار و ۱۰۰ نفر افزایش یافت و هم‌چنین در خصوص قرارداد پیمانکار سلف هم در سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۱۴ میلیارد ریال بود که این مورد در سال ۱۴۰۲ با توجه به افزایش قیمت نهاده‌های مورد نیاز به ۵۰۰ میلیارد ریال ارتقا یافت.
 

روابط عمومی دانشگاه مازندران

امور رسانه‌های گروهی

اشتراک گذاری