به مناسبت هفته پژوهش و فناوری:

سلسله نشست‌های تبیین سیاست‌ها و برنامه‌های پژوهش و فناوری دانشگاه مازندران برگزار شد

  • 25 Nov 2024
  • کد خبر: 3016561
  • 9837

سلسله نشست‌های تبیین سیاست‌ها و برنامه‌های پژوهش و فناوری دانشگاه مازندران برگزار شد

به مناسبت هفته پژوهش و فناوری:

سلسله نشست‌های تبیین سیاست‌ها و برنامه‌های پژوهش و فناوری دانشگاه مازندران برگزار شد

       به گزارش روابط عمومی دانشگاه مازندران، سلسله نشست‌های تبیین سیاست‌ها و برنامه‌های پژوهش و فناوری دانشگاه با حضور روسا و معاونان پژوهشی دانشکده‌ها و مشارکت مدیران گروه‌های آموزشی و پژوهشی در سازمان مرکزی دانشگاه برگزار گردید.

       بر اساس این گزارش، دکتر حشمت‌الله علی‌نژاد رییس دانشگاه در این مراسم، ضمن تاکید بر پیگیری امور جهت اجرای مناسب برنامه راهبردی دانشگاه توسط دانشکده‌ها، خواستار هماهنگی با معاونت پژوهش و فناوری و مدیریت برنامه‌ریزی راهبردی شد.

       دکتر جمال قاسمی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه نیز در این نشست‌ها با اشاره به جایگاه ستاد برای معاونت‌ها و جایگاه صف برای دانشکده‌ها گفت: جهت حصول به جایگاه رفیع دانشگاه، باید هر یک از ارکان ستاد و صف، وظایف خود را به خوبی پیگیر باشند.      

   دکتر قاسمی افزود: در حوزه معاونت، علاوه بر سیاست‌گذاری در حوزه پژوهش و فناوری، امور مربوط به صف در دانشکده‌ها نیز پیگیری شد، اما از دانشکده‌ها انتظار می‌رود که در نظارت، هدایت و راهبری فعالیت‌ها در دانشکده‌ها نقش فعال‌تری ایفا کنند. 

       در ادامه این نشست، دکتر مجتبی محسنی، مدیر پژوهشی دانشگاه، گزارشی از مجموعه فعالیت‌های انجام‌شده در بخش پژوهش دانشگاه ارایه کرد و با اشاره به رشد ۳۳ درصدی کل گرنت نسبت به سال گذشته، افزود: سهم گرنت هر یک از دانشکده‌ها نیز رشد قابل توجهی داشته است. بازنگری و تدوین شیوه‌نامه‌هایی هم‌چون اجرای طرح تحقیقاتی با استفاده از گرنت، برگزاری سخنرانی، کارگاه و گردهمایی‌های علمی و فرصت مطالعاتی اعضای هیات علمی، از دیگر اقدامات انجام‌شده در حوزه پژوهش دانشگاه می‌باشد.

       دکتر محسنی با اشاره به اقدامات تأثیرگذار دیگری هم‌چون افزایش مبلغ پاداش مقالات چاپ‌شده در نشریات Q1,Q2 و افزایش مبلغ پروپوزال دانشجویان تحصیلات تکمیلی که با رشد نسبی در سه سال اخیر همراه بوده، ابراز امیدواری کرد که با این تغییرات، شاهد بهبود کیفیت فعالیت‌های پژوهشی اعضای هیات علمی و در نتیجه، رشد جایگاه دانشگاه در مجامع ملی و بین‌المللی باشیم.

       دکتر حجت غنودی، مدیر فناوری و طرح‌های کاربردی دانشگاه نیز در این نشست، ضمن اشاره به اهمیت ارتباط دانشگاه با جامعه و صنعت، نقش دانشگاه و دستگاه‌های اجرایی و صنعت را در این زمینه تشریح کرد و با اعلام آمادگی جهت حضور در دانشکده‌ها برای تبیین برنامه‌های این مدیریت، اهم فعالیت‌های حوزه مدیریت فناوری و طرح‌های کاربردی را به دو محور رفع نیازهای تحقیقاتی جامعه و صنعت؛ و اقدامات مختلف در جهت تربیت نیروی کار متخصص و ماهر تقسیم کرد.

       دکتر غنودی ادامه داد: در اقدامات انجام‌شده در بخش رفع نیازهای تحقیقاتی جامعه و صنعت می‌توان به مواردی هم‌چون فرصت مطالعاتی جامعه و صنعت اعضای هیات علمی، پسادکتری صنعتی/کاربردی، برگزاری همایش و رویدادهای مشترک و ایجاد دفاتر و مراکز تحقیقاتی مشترک اشاره کرد که از آن جمله می‌توان قراردادهای پژوهشی هم‌چون طرح جهاد علمی و اعتبار مالیاتی در قانون جهش تولید دانش بنیان را نام برد.

      وی افزود: برگزاری دوره‌های کارآموزی/کارورزی(اجرای طرح کوآپ)، دوره‌های مهارت‌آموزی(مدرسه تابستانه کسب و کار)،  رویداد مساله‌محور، بورسیه صنعتی و بازدیدهای علمی و هم‌چنین راه‌اندازی مرکز هدایت شغلی و کاریابی تخصصی دانشگاه، از مجموعه اقدامات انجام‌شده جهت تربیت نیروی کار متخصص و ماهر است.

      در بخش پایانی نشست، اعضای حاضر در جلسه، نظرات و سئوالات خود را مطرح کردند و دکتر قاسمی ضمن پاسخ‌گویی به سوالات مطرح‌شده و استقبال از نظرات همکاران، اظهار امیدواری کرد که با هم‌افزایی معاونت و دانشکده‌ها، شاهد ارتقای جایگاه دانشگاه باشیم.

 

روابط عمومی دانشگاه مازندران

امور رسانه‌های گروهی​​​​​​​