توصیههای دکتر حسینی مسوول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه مازندران - دانشگاه مازندران
توصیههای دکتر حسینی مسوول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه مازندران
- دوشنبه 25 فروردین 1404
- کد خبر: 3528410
- 234

در اولین جلسه شورای فرهنگی در سال جدید و در مکان جدید معاونت فرهنگی و اجتماعی بیان شد:
توصیههای دکتر حسینی مسوول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه مازندران
به گزارش روابط عمومی به نقل از نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه، در یکصدوپنجاهوپنجمین جلسهی شورای تخصصی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه مازندران که نخستین نشست این شورا در سال جدید و در ساختمان جدید معاونت فرهنگی و اجتماعی بود، دکتر سیدباقر حسینی کریمی مسوول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه مازندران در ابتدای این نشست، توصیههایی را به اعضای شورا و دانشگاهیان فرهیختهی دانشگاه مازندران بیان کرد.
بر اساس این گزارش، دکتر حسینی ضمن تبریک فرا رسیدن سال جدید به حاضران در نشست، گفت: قلبا برای همهی مردم دنیا و بهخصوص مردم مظلوم غزه، عراق، سوریه و یمن و بهویژه ملت عزیز ایران، همراه با یمن و موفقیت و برکت و سربلندی و گشایشهای فراوان مسالت مینمایم.
مسوول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه ادامه داد: خداوند متعال را شاکریم از اینکه توفیق خدمتگزاری را به ما عنایت فرمود. این علم هیچوقت بر زمین نخواهد ماند و اگر ما نباشیم، افراد دیگری خواهند آمد و جای ما را خواهند گرفت و کارها به لطف خدا پیش خواهد رفت. اکنون که خداوند متعال، این توفیق را به ما داده است تا بهواسطهی این مسوولیتی که بر گردن ما نهاده، به مردم خدمتگزاری کنیم، شاکریم و امیدواریم که در امور محوله، موفق و سربلند باشیم.
دکتر حسینی، ضمن اعلام خرسندی مجدد از انتقال معاونت فرهنگی دانشگاه به پردیس، گفت: از دکتر علینژاد رییس دانشگاه مازندران تقدیر و تشکر میکنم که با همت و حمایت ایشان، انتقال معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه به پردیس، شکل گرفته است. از دکتر علویان و کلیه کارکنان خدوم، پرتلاش و زحمتکش معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه هم تشکر میکنم که با عشق و علاقه در این محیط قرار گرفته، مستقر شدند و همت کردند. همچنین از همگی دانشجویان بهویژه تشکلهای اسلامی دانشگاه که پیگیر این مهم بودند و حمایت کردند نیز صمیمانه قدردانی میکنم.
مسوول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه در بخش دیگری از سخنانش با استناد به آیات و روایات، به دو عامل تاثیرگذار و مهم در محیط کاری و مسوولیتپذیری اشاره کرد و افزود: به نظر بنده برای موفقیت در عرصهی فرهنگی به دو عامل بسیار مهم نیاز داریم که اگر این دو عامل را نداشته باشیم، یا در روزمرگی گیر میکنیم، یا کارها خوب پیش نمیرود، یا دل به کار نمیدهیم و یا اینکه کار میکنیم، ولی خروجی مطلوب و مناسبی نخواهیم داشت. برای فهم بهتر و بیشتر این مطالب، با آیات قرآن کریم تجدید پیمان میبندیم و استناد میکنیم به آیهی 108 سوره مبارکهی یوسف که خداوند متعال به پیغمبرش فرمودند:"به همه بگو که این راه من است و راه خداوند و پیغمبر روشن است و من و پیروانم، همه را به سمت خدا دعوت میکنیم."یا در آیهی مبارکهی 33 سورهی فصلت، خداوند باریتعالی فرمود:"اگر کسی مردم را به سمت خداوند و به سوی خوبیها دعوت کند، خوشگفتارتر از این فرد وجود ندارد." خوشگفتارتر از کسی که مردم را به خدا دعوت میکند و خودش هم عامل به عمل صالح است. فقط حرف نمیزند و با شجاعت خودش را مسلمان میداند. خداوند در آیهی 128 سورهی توبه نیز فرمودند:"از ویژگیهای پیغمبر خدا این است که از بابت مشکلاتی که در بین پیروانش است، ناراحت میشود و غصه میخورد و نسبت به کمککردن و خدمت به مردم، حریص است."
دکتر حسینی ادامه داد: خداوند در هیچ کجای قرآن، دو صفت خود را برای پیامبری نگفته و نیاورده است به جز برای پیغمبر اسلام که در یک آیه به دو صفت رئوف و رحیم خود برای پیامبر ما بیان فرموده است.
دکتر حسینی با اشاره به آیه 3 سورهی مبارکهی شعرا که میفرماید:"تو جانت را میخواهی از دست بدهی که اینها ایمان نمیآورند؟! یعنی اینقدر دلسوزی؟! تو اگر خشن و غلیظالقلب بودی و در گفتار و رفتارت دلسوزی نمیداشتی، مردم از اطرافت پراکنده میشدند." گفت: قطعا این فرصتی است که خداوند متعال به ما عنایت فرموده. گام اول، دلسوزی برای خلق خداست و این دلسوزی را اگر چنانچه نداشته باشیم، خسته و بیحال و بیرمق میشویم. اما اگر در خدمت به دیگران حریص و مصمم باشیم، این حریصبودن و دلسوزیکردن کمک میکند که به امید خدا در کارها بیشتر و موفقتر پیش رویم.
مسوول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه سپس به عامل دوم موفقیت و پیشرفت در کار اشاره کرد و گفت: نکتهی دوم، تدبیر است. روایت عجیب پیغمبر خدا که از امیرالمومنان حضرت علی(ع) نقل شده است که فرمودند:"من از امتم بر فقر نمیترسم. اما بدتر از فقر، سوءتدبیر است." یعنی تدبیر نداشته باشیم. حضرت علی(ع) نیز فرمودند:"تدبیر و آیندهنگری پیش از عمل، انسان را از پشیمانی ایمن نگه میدارد." ما چنانچه بخواهیم در جلسات شورای فرهنگی و اجتماعی دانشگاه و بهطور کلی در تمام امور، رو به پیشرفت و موفقیت حرکت کنیم، اولا باید دلسوز باشیم یعنی حریصبودن در تبلیغ فرهنگ دینی، سبک زندگی اسلامی و همهی موارد خوبی که در دین ما آمده است. و دیگری تدبیر داشته باشیم بهویژه در شرایط فعلی دانشگاه و جامعه که با همافزایی و همدلی به انجام خواهد رسید.
دکتر حسینی خاطرنشان کرد: از زحمات خالصانه تمامی مجموعهها و بخشهای مختلف دانشگاه مازندران تقدیر و تشکر میکنم. هر کار خیری که انجام دادید، برای خودتان کردید. اسلامتان را بر خداوند منت نگذارید. خداوند بر سر ما منت گذاشت و ما را به سمت اسلام که کاملترین دین است، هدایت فرموده است. ما بدهکار پروردگاریم و طلبکار کسی نیستیم. خواهش من این است که انشاءالله با دلسوزی و تدبیر، کارها را به لطف خدا پیش ببریم. و اکنون که در آستانهی فرا رسیدن فصل گرما هستیم، این حساسیت را نسبت به پوشش اسلامی داشته باشیم. برخی اوقات کشف حجابهای رسمی در کف دانشگاه صورت میگیرد که زیبندهی دانشگاه و محیط علمی و فرهنگی نیست. خواهش بنده این است که همهی عزیزان به وظایف و مسوولیتهایی که برعهدهشان هست، به خوبی و به نحو مطلوبی عمل نمایند.
مسوول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه، سپس گریزی به فعالیتهای فرهنگی دانشگاه زد و گفت: ریاست دانشگاه مازندران را شخصیتی دلسوز و فرهنگی، میدانیم و از زحماتشان تشکر می کنم . از ایشان انتظار داریم که پشتیبانیهای بهموقع و حمایتهای بیشتری از کسانی که در خط مقدم فرهنگی دانشگاه هستند، صورت بگیرد.
دکتر حسینی در پایان اظهار امیدواری کرد: انشاءالله کار ما مبارک، با تدبیر و همراه با دلسوزی باشد، امور محوله را با همدلی و همراهی بیشتری به انجام برسانیم و از روز و ساعاتی که در اختیار ماست، بهترین بهره و استفاده را ببریم و ذخیرهی قبر و آخرت ما باشد.
روابط عمومی دانشگاه مازندران