برگزاری آیین آغاز سال کاری جدید دانشگاه مازندران - دانشگاه مازندران
برگزاری آیین آغاز سال کاری جدید دانشگاه مازندران
- یکشنبه 17 فروردین 1404
- کد خبر: 3496428
- 991

با حضور جمع کثیری از دانشگاهیان انجام شد:
برگزاری آیین آغاز سال کاری جدید دانشگاه مازندران
به گزارش روابط عمومی دانشگاه مازندران، آیین آغاز سال کاری جدید دانشگاه مازندران صبح روز شنبه 16 فروردین 1404 با حضور جمع کثیری از دانشگاهیان دانشگاه در سالن اجتماعات دانشکده هنر و معماری برگزار شد.
در این مراسم که به مانند سنوات گذشته، در اولین روز پس از تعطیلات و به منظور دید و بازدید عیدانهی اعضای هیات علمی و کارمندان با هیات رییسه دانشگاه و سایر مسوولان و مدیران دانشگاهی در محیطی صمیمی برگزار شد، دکتر حشمتاله علینژاد رییس دانشگاه مازندران و دکتر سیدباقر حسینی کریمی مسوول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه به بیان سخن پرداختند.
دکتر علینژاد در بخش اول سخنانش به سال ۱۴۰۳ که سال پُرماجرایی بود و حوادثی که در این سال، اتّفاق افتاد، اشاره کرد و افزود: شهادت رییسجمهور محبوب ملّت ایران، مرحوم آقای رئیسی (رحمة الله علیه)، انتخابات پرشور و انتخاب فرد شایسته به عنوان ریاست جمهور، شهادت تعدادی از مستشاران در دمشق، حوادث گوناگون در تهران و لبنان و عناصر ارزشمندی که ملّت ایران و امّت اسلامی از دست دادند، همگی از اتفاقات و حوادثی بودند که در سال گذشته شاهد وقوع آن بودیم.
دکتر علینژاد سپس به اتمام ماه مبارک رمضان و یک ماه روزهداری، نامگذاری سال به "سرمایهگذاری برای تولید" از سوی مقام معظم رهبری، ماموریت به مرکز رشد و معاونت پژوهشی جهت توسعه شرکتهای دانش بنیان و هستههای فناور، راهپیمایی روز قدس و محکوم کردن حملات رژیم منحوس اشاره کرد و حملهی مجدّد رژیم غاصب صهیونیستی به غزّه را یک جنایت بسیار بزرگ و فاجعهآفرین خواند که امّت اسلامی میبایست به صورت یکپارچه در مقابل این حملات وحشیانه بِایستند.
دکتر علینژاد در بخش دوم سخنانش به بیان گزارش عملکرد دانشگاه مازندران در سال 1403 و به تفکیک معاونتهای مختلف پرداخت.
رییس دانشگاه مازندران در حوزه معاونت آموزشی به موارد زیر اشاره کرد: تصمیم دانشگاه مبنی بر مجازیشدن کلاسها در هفته آخر سال ۱۴۰۳، تقدیر از سرآمدان آموزشی دانشگاه برای دومینبار، در کنار تجلیل از مقام معلم در روز معلم، تقدیر و تشکر از اعضای هیأت اجرایی جذب و اعضای کارگروه صلاحیت عمومی و اعضای کارگروههای علمی و روسای دانشکدهها و همچنین دبیرخانه جذب به خاطر جذب خوبی که در سنوات گذشته انجام شد و در نسبت استاد به دانشجو تغییر و ارتقا خوبی صورت گرفته و از حدود ۱ به ۳۲ به حدود ۱ به ۲۲ رشد شده است. تقریبا در تمامی جلسات شورای دانشگاه در سال ۱۴۰۳ به طور میانگین ۳ رشته و رشته -گرایش جدید در مقاطع سهگانه تصویب و برای اخذ مجوز از شورای گسترش به وزارت علوم ارسال شد. سامانه پایه ترفیع سالانه که خوشبختانه تمامی درخواستهای پایه استحقاقی در سال ۱۴۰۳ از طریق سامانه، بررسی و منجر به صدور کارنامه ترفیع شد. با پیگیریهایی که انجام شد در سال ۱۴۰۴ قرار است فرآیند بررسی تقاضاهای ترفیع در سامانه، کوتاهتر شود و در بخش محاسبه امتیازات پژوهشی در دستورالعمل ترفیع، از همان امتیازات محاسبهشده در سامانه ژیرو استفاده شود و نیازی بارگذاری بروندادهای پژوهشی در سامانه ترفیع پایه نیست. برگزاری انتخابات و تشکیل دوره سیزدهم هیات ممیزه دانشگاه که در دوره دوازدهم تعداد ۹۸ پروندهی ارتقا بررسی شد که تعداد ۹۱ پرونده مجموعا در مرحله اول و مرحله بازبینی تأیید شدند. همچنین اولین جلسه دوره سیزدهم هیات ممیزه دانشگاه، تشکیل و کمیسیونهای نهگانه نیز تشکیل و رییس و اعضای آنها نیز تعیین شدند.
رییس دانشگاه مازندران در بخش گزارش عملکرد معاونت فرهنگی و اجتماعی به موارد زیر اشاره نمود و گفت: معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه با توجه به تاکید وزیر محترم در اجتماعی کردن امور مختلف دانشگاهها، برنامه متنوعی را در پیش رو دارد.
- برگزاری نشست دبیران انجمنهای علمی فیزیک تمام دانشگاههای کشور به مناسبت ۲۰ فروردین با حضور مقامات کشوری.
-برگزاری جشنواره رویش دانشگاههای کشور از ۲۰ تا۲۳ اردیبهشت به میزبانی دانشگاه مازندران با حضور وزیر محترم علوم و معاونان.
-برگزاری پیش نشستهای گوناگون با مشارکت دانشجویان در برنامههای مختلف فرهنگی.
- با توجه به حضور معاونت در پردیس، تقویت زیرساختهای انجمنها و کانونها و برنامههای متنوع فرهنگی و اجتماعی با مشارکت تشکلهای دانشجویی.
- پیگیری و اقدام برای سرآمدان فرهنگی اعضای هیات علمی سال ۱۴۰۳.
-تنظیم آییننامه سرآمدان کارکنان دانشگاهها(یاوران علمی) با همکاری وزارت علوم.
-و برنامههای متنوع دیگر فرهنگی و اجتماعی با همکاری نهاد مقام معظم رهبری.
دکتر علینژاد سپس در خصوص گزارش فعالیتهای معاونت اداری، مالی و پشتیبانی دانشگاه، به موارد زیر اشاره کرد:
-تعمیرات اساسی بخشهای آموزشی، دانشجویی، رفاهی، اداری و تأسیساتی دانشگاه و تعمیرات اساسی خوابگاه خواهران، مجتمع نواب و سلف پردیس(اختصاص بالغ بر 40 میلیارد تومان از محل اعتبار تراکم سیار شهرداری و اعتبارات نقدی)
-تسویه حساب کامل پیمانکاران و مشاوران طرف قرارداد دانشگاه
-هوشمندسازی سیستم کنترل موتورخانههای دانشگاه
-تشکیل شورای راهبری مدیریت سبز دانشگاه با شکلگیری کمیتههای پنجگانه و راه اندازی دبیرخانه مدیریت سبز در جهت راه اندازی اداره مدیریت سبز دانشگاه
-افتتاح ساختمان معاونت فرهنگی و اجتماعی در محل پردیس دانشگاه
- افتتاح ساختمان دانشکده علوم و فناوریهای دریایی و محیطی
-اتمام طراحی دانشکده علوم و فناوریهای دریایی (آماده انجام مناقصه در صورت تأمین اعتبار)
-طراحی پردیس علم و فناوری دانشگاه مازندران و انجام عملیات اجرا و بهرهبرداری از طریق BOT
-حل مسایل مالی و حقوقی پروژه ساختمان اساتید دانشکده مهندسی و فناوری و انجام بهرهبرداری از ساختمان تا پایان فروردین و همچنین حل مسایل حقوقی پروژههای آزمایشگاه مرکزی و موتورخانه دانشکده اقتصاد جهت تکمیل پروژههای مذکور
-ادامه روند ساخت استخر (تکمیل ساخت اسکلت فلزی و عقد قرارداد سازه فضاکار سقف)
-شروع ساخت سالن اجلاس
-انتخاب پیمانکار و تنظیم قرارداد ساخت پروژههای معاونت دانشجویی-معاونت آموزشی-اداره تربیت بدنی-مرکز آموزش زبان فارسی(آزفا) و مرکز تکثیر حیوانات
-شروع انجام فاز دوم خوابگاه متأهلین ۳۰ واحدی (انجام وال پست و دیوار چینی) پس از خرید کل بلوکها (توسط خیر) و مصالح لازم
-شروع عملیات احداث خوابگاه متأهلین 764 واحدی (انجام عملیات خاکبرداری جهت شروع اجرای فونداسیون)
-پیگیری تکمیل پروژه 10 واحدی خوابگاه دانشجویی (سیستم سازهای LSF) و طراحی و جانمایی 12 واحد خوابگاه دانشجویی جهت اجرا از طریق سیستم سازه ای LSF
-تعمیر و بازسازی کامل ویلای تحصیلات تکمیلی دانشگاه
- پرداخت کلیه مطالبات پرسنلی اعم از: کمک هزینه رفاهی پرسنل در سقف تعیین شده مصوبه هیات وزیران و بیشتر از آن مثل دو مرحله کمک غیرنقدی شرکت تعاونی و پاداش پایان سال، اجرای افزایش مصوبه رفاهی و پرداخت معوقه آن از ابتدای سال 1403، پرداخت کمکهای غیرنقدی و پاداش روز مرد و روز زن و پایان سال به همکاران بازنشسته و شرکتی
- افتتاح دانشکده علوم دریایی
- افتتاح بال شمالی ساختمان اساتید دانشکده عمران
- انتقال معاونت فرهنگی به پردیس
- شروع بازسازی تحصیلات تکمیلی
و .....
دکتر علینژاد سپس در خصوص گزارش فعالیتهای معاونت دانشجویی دانشگاه، به موارد زیر اشاره کرد:
بازسازی خوابگاههای موجود، شروع خوابگاه lsf، خوابگاه متاهلین در مرحله اسکلت، پرداخت کلیه مطالبات دانشجویی اعم از
کار دانشجویی، کمک هزینه پایاننامه دانشجویی، اجرای اردوهای دانشجویی اعم از علمی و فرهنگی و راهیان نور و ...
دکتر علینژاد سپس در خصوص گزارش فعالیتهای معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه، به موارد زیر اشاره کرد:
- پرداخت کلیه مطالبات هزینه شده گرنت
- پرداخت پنجاه درصد علی الحساب گرنت
- پرداخت کلیه مطالبات پاداش مقالات
- افزایش قراردادهای پژوهشی و پرداخت کلیه مطالبات پژوهشی
- تصویب شیوه نامه جدید پاداش چاپ مقالات در مجلات Q1,Q2 و شیوه نامه جدید اجرای طرحهای تحقیقاتی با استفاده از گرنت که در نتیجه، رشد ۲۰ درصدی در تعداد مقالات و رشد ۳۰ درصدی مقالاتQ1 اسکوپوس حاصل شد.
- در راستای ارتقای کیفیت پژوهش و توسعه تیم های تحقیقاتی، با تسهیل در بکارگیری دانش آموختگان دکتری، رشد حدود ۸۰ درصدی تعداد پژوهشگران پسادکتری دانشگاه طی سه سال گذشته
- با بازنگری شیوه نامه برگزاری گردهماییهای علمی، سمپوزیوم و نشستهای تخصصی بسیار ارزشمندی با مشارکت پژوهشگران از سراسر کشور برگزار شد که میتواند مسیر همکاریهای مشترک ملی و بین المللی را هموار کند.
- در راستای ارتباط با جامعه و صنعت و معرفی توانمندیهای اعضای هیات علمی دانشگاه، برگزاری نشست هایی با مسوولین و مدیران سازمانها و ستادهای استانی و کشوری همچون:
-نشست با مسئولان ستاد علوم شناختی کشور
-نشست با مدیران سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی ایران( ساتبا)
-نشست تخصصی با مسوولان مرکز علوم و تحقیقات مهندسی دفاعی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح کشور
-نشست با مسوولان شرکت شهرکهای صنعتی استان
* رشد دو برابری در مبلغ قراردادهای پژوهشی با صنعت و جامعه نسبت به سال گذشته
* اخذ حمایت مالی ۵۰ میلیارد ریالی در طرح جهاد علمی با موسسه آموزشی تحقیقاتی صنایع دفاعی
* در راستای نمایه سازی نشریات دانشگاه در پایگاههای بین المللی، با برگزاری کارگاه و نشستهای تخصصی، مقدمات کار انجام شده است تا انشاءالله در آینده نزدیک، شاهد نمایه سازی نشریات دانشگاه در پایگاههای بینالمللی خواهیم بود.
رییس دانشگاه مازندران سپس در بخش پایانی سخنانش به وضعیت نهضت ملی مسکن ویژه اعضای هیات علمی و کارمندان دانشگاه اشاره کرد و افزود: در دولت گذشته از زمینهای دانشگاههای مختلف کشور برای تامین مسکن ملی، کمک گرفته شد. برای دانشگاه مازندران حدود 15 هکتار زمین در نظر گرفته شده بود. که ما با تلاش زیادی که مدیران حقوقی و فنی و سایر مسوولان دانشگاهی کشیدند، موفق شدیم که جلوی این کار را بگیریم. از طرفی دانشگاهها این مهم را به وزارت علوم انتقال دادند و شخص وزیر وقت علوم(دکتر زلفی گل) با ورود معاون اول رییس جمهور(دکتر عارف) با وزیر راه و شهرسازی جلسات متعددی را برگزار کرده و با انعقاد تفاهمنامهای، تصمیم گرفته میشود که دانشگاههایی که در غیر از پردیس اصلی، زمینی در اختیار دارند، برای تامین مسکن اساتید و کارمندان خودشان اقدام نمایند.
با این تفاهمنامه، راه باز شد و ما ده هکتار زمین را در این رابطه در اختیار گذاشتیم. و با وزارت علوم و همچنین ادارهکل راه و شهرسازی این تفاهمنامه را امضا کردیم. نهایتا در پایان سال 1402 بود که کلنگ زمین برای تامین مسکن دانشگاهیان به تعداد 12 دانشگاه و منجمله دانشگاههای استان مازندران با حضور مجازی رییس جمهور شهید و مسوولان کشوری و استانی و دانشگاهی و از جمله دانشگاهیان دانشگاه مازندران، بر زمین زده شد.
زمین را مشخص کردیم. شهرسازی سند را منتقل کرد به نام راه و شهرسازی استان مازندران. سپس درخواست تغییر کاربری دادیم. به کمیسیون ماده ۵ ارجاع شد و تغییر کاربری مسکونی انجام شد. بخش عمدهای از این ده هکتار، آموزشی بود و بخش کمی هم گردشگری بود که گردشگری مقاومت میکرد. بالاخره حل شد. این ده هکتار به مسکونی تغییر کاربری داده شد. در تفاهم نامه نوشته شده همکارانی که فرم "ج" آنها سبز است میتوانند زمین را رایگان و بر اساس اجاره ۹۹ ساله دریافت کنند. مالک نمی شوند. اجاره 99 ساله هست و هر زمان که توان مالی داشته باشند میتوانند درخواست کنند و عرصه را با کارشناسی روز انجام شده، خریداری میکنند. عیان را مالک هستند ولی عرصه را باید خریداری کنند.
اما آنهایی که فرم "ج"شان قرمز است، باید بر اساس قیمت کارشناسیشده خریداری نمایند. سه مرحله کارشناسی شده، مرحله اول متری یک میلیون و هشتصد هزار تومان که اداره کل راه و شهرسازی مخالفت کرد و معتقد بودند که قیمت خیلی پایین است. بعد دوباره هیات ۵ نفره بررسی کردند قیمت ۴ میلیون تومان را در نظر گرفتند. بعد از کارشناسی قیمت، هیاتی در شورای مسکن و راه و شهرسازی میبایست این قیمت را تصویب میکرد و برای وزارت راه و شهرسازی ارسال میکرد. هیات بررسی کرد و ما در این مرحله متوجه شدیم که دو هکتار از زمینهای ما را کم کردند. هشت هکتار را برای ما گذاشتند و دو هکتار را برای راه و شهرسازی در نظر گرفتند که ما مخالفت کردیم. این قضیه باعث شد که یک سال پروژه به تعویق بیفتد. مجددا پیگیری کردیم. بعد از چند ماه جلسه کمیسیون ماده ۵ تجدید شد و در آن جلسه، باز قبول نکردند که دو هکتار را به ما برگردانند و ارجاع دادند به شورای مسکن. که شورای مسکن استانها با حضور استاندار و برخی روسای اداراتکل و سازمانها تشکیل میشود. در آنجا رایزنیهای متعددی با استاندار محترم و سایر اعضا انجام دادیم تا نهایتا حدود سه ماه قبل در شورای مسکن موافقت شد که دو هکتار موردنظر به دانشگاه عودت داده شود. مجددا یکی دو ماه طول کشید که این پرونده به راه و شهرسازی برگردد و مورد تصویب هیات قرار بگیرد. هیات اعلام کرد که زمان شش ماه برای کارشناسی زمین گذشته است و نظر کارشناسی می بایست تجدید شود. و مجددا به کارشناسی پنج نفره عودت داده شد و آنها قیمت گذاشتند و متری ۴ میلیون و ۲۴۰ هزار تومان در نظر گرفته شد. یعنی به ازای ده هکتار زمین، مبلغ چهارصد و بیست و چهار میلیارد تومان باید پرداخت شود.
پس از انجام این مرحله، به مشکل دیگری برخورد کردیم. این بار سازمان بازرسی ورود پیدا کرد و به قیمت و برخی موارد دیگر ایراد گرفته شد. با مراجعه به رییس سازمان، و پیگیریهای متعدد توانستیم موافقت سازمان بازرسی را هم بدست آوریم. در مرحلهی بعدی، دستگاههای امنیتی نیز به این مهم ورود کردند که نهایتا با پیگیریها و رایزنیهای متعدد توانستیم از آنها نیز موافقت انجام کار را دریافت کنیم.
در تاریخ 25 اسفند سال 1403 به راه و شهرسازی اطلاع دادیم که برای بستن قرارداد آمادگی داریم. در تاریخ 27 اسفند نیز برای بستن قرارداد به راه و شهرسازی رفتیم و آنها اطلاع دادند که باید 25 درصد مبلغ قرارداد را می بایست به صورت نقدی در همین ابتدای کار واریز کنید تا در قرارداد شما، شماره درج شود و شماره موردنظر می بایست در قرارداد قید گردد. مابقی مبلغ نیز می بایست به صورت پنج ساله و به صورت قسطی واریز گردد. حال آنکه در توافق وزارت آمده است که پیشپرداخت 20 درصد و اقساط باید به صورت ده ساله پرداخت شود. با توجه به اینکه نزدیک به عید نوروز بودیم، با حضور شما همکاران محترم در تاریخ 28 اسفند در همین مکان جلسهای برگزار کردیم و در آن جلسه هم توصیحات کامل را تقدیم شما همکاران گرامی کردیم.
تشکیل تعاونی مسکن دانشگاهیان در دستور کار بعدی قرار گرفت. شرکت تعاونی باید با مسکن قرارداد ببندد و زمین واگذار شود به تعاونی، سپس عضوگیری انجام شود. در فرصت اندکی که داشتیم با اداره تعاون بابلسر هماهنگ کردیم و باید به ازای هر نفر به حساب اداره تعاون، مبلغ 5 / 3 میلیون تومان واریز میکردیم یعنی مجموعا حداقل 5 / 3 میلیارد تومان. ما تحت فشار بودیم. در فرصت محدودی که داشتیم، با مشورت از اداره تعاون تصمیم گرفتیم مجمع ۳۰ نفره از معاونتها، روسای دانشکدهها و برخی مدیران مجموعه شکل دادیم. با حضور کارشناس اداره تعاون مجمع عمومی تشکیل شد. انتخابات برگزار شد. هیات مدیره انتخاب شدند. هیات مدیره هم بین خودشان، رییس و مدیرعامل و معاون و کارپرداز و بازرس انتخاب کردند و تعاونی شکل گرفت. و ما اسامی و مشخصات حدود نهصد و چهل نفر را در طی یکی دو هفته آماده کرده و به راه و شهرسازی ارسال کردیم. از ادارهکل راه و شهرسازی نیز اسامی افراد فرم سبز و افراد فرم قرمز به ما اعلام شد. ۸۵ درصد همکاران سبز هستند یعنی میتوانند زمین را رایگان دریافت کنند. ۱۵ درصد دارای فرم قرمز نیز باید زمین را خریداری نمایند. آن تقریبا 15 درصد باید مبلغ خریداری زمین را به حساب تعاونی واریز نمایند. کسانی که زمین را خریداری میکنند مالک زمین یعنی هم عرصه و هم عیان هستند. لذا پیشنهاد به همه همکاران، خرید زمین است تا مالک شوند.
طبقه همکف ساختمان سازمان مرکزی را به عنوان دفتر تعاونی اختصاص دادیم شماره حساب را اعلام خواهند کرد. فرمها را آماده میکنند. امضاها را بگیرند.
سه تا سناریو داریم یکی اینکه ۱۰ درصد پیشپرداخت ۱۰ ساله، یکی ۲۰ درصد پیشپرداخت ۱۰ ساله، و یکی ۲۵ درصد پیشپرداخت ۵ ساله. در مورد سومی که مجوز داریم در خصوص دو مورد اول باید برای دریافت مجوز پیگیری کنیم. فعلا بر اساس مجوز بر اساس ۱۰ درصد با حق عضویت تعاونی ۵۰ میلیون تومان میشود.
۵۰ میلیون تومان رو واریز کنید تا دست ما پر باشد که بتوانیم قرارداد را سریع با راه و شهرسازی ببندیم. تا انشاءالله بتوانیم مجوز ده ساله را دریافت کنیم. من از اعضای شورای صنفی کارمندی و اعضای شورای صنفی هیات علمی دعوت میکنم تا با دکتر غنی رییس محترم دفتر هماهنگ کنند جلسهای داشته باشیم برای هماهنگی بیشتر، رفع مشکلات احتمالی و ارایه پیشنهادات و راهکارها.
اگر برای خدا و برای خدمت به مردم کاری انجام شود، در پیشگاه خداوند متعال ذخیره خواهد شد
دکتر سیدباقر حسینی کریمی مسوول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه مازندران نیز در این مراسم، با توجه به فرمایش مقام معظم رهبری در سخنرانی نوروزیشان در خصوص تاکید به اهتمام ویژه مسوولان فرهنگی، از قول ایشان گفت: نهجالبلاغه آییننامه انقلاب اسلامی ما است.
دکتر حسینی با اشاره به این مطلب که خیلیها هستند که میخواهند به مردم خدمتی داشته باشند اما یا نفوذ اجتماعیاش را ندارند، یا پولش، یا جایگاه موثر و لازم، و یا قوای بدنی لازم را ندارند، افزود: هرکسی فرصت خدمتگزاری به مردم را پیدا کرده، این نعمت بزرگی است که خداوند متعال به او عنایت کرده است. هر نعمتی شکری دارد و شکر نعمت بزرگ خدمتگزاری به مردم، این است که این نعمت را با همه توانمان برای خداوند متعال و پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی بهکار گیریم.
مسوول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری ادامه داد: خداوند متعال این نعمت را به ما ارزانی داشته که بتوانیم به دانشگاهیان عزیز خدمت کنیم. هر کسی هم اگر خدمتی انجام داد و در راه خدا کاری انجام داد، این مهم در دیوان الهی فراموش نخواهد شد و هر زحمتی کشید یا در جایی، حرصی برای دانشگاه خورده، تلاشی انجام داده، حتی بدون اطلاع دیگران، در پیشگاه خداوند متعال ثبت خواهد شد. لذا هر کسی که برای خدا و برای خدمت به مردم کاری کرد، حتما ضایع نشده و در پیشگاه خداوند متعال ذخیره خواهد شد.
دکتر حسینی سپس به نامه حضرت علی(ع) به مالک اشتر در نامه ۵۳ نهج البلاغه اشاره کرد و از قول حضرت گفت: ای مالک! این ماموریتی که به تو دادیم در این ماموریت، بهترین یا محبوبترین ذخیرهای که برای خودت فراهم میکنی، عمل صالح است. کار خوب و عمل صالح انجام بده و برای خدا کار کن که خداوند متعال این مهم را به عنوان ذخیره برای ما حفظ خواهد کرد.
مسوول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری افزود: برخی از ما منتظریم تا در قبال کاری که انجام دادیم، آیا از ما تشکر و قدردانی صورت میگیرد یا خیر؟ آیا دیده میشود یا خیر؟ به نظر بنده، اگر چنانچه تشکری صورت بگیرد، خوب است. اگر دیده بشود، خوب است. اما آنچه که مهم است، چه تشکر بکنند، یا نکنند. چه دیده بشود، یا نشود، اگر چنانچه کار برای رضای خدای متعال بوده و با اخلاص باشد، حتما در پیشگاه خداوند متعال ذخیره خواهد شد. با این نوع نگاه، همت بیشتری در فضای کارمان نسبت به دانشگاه خواهیم داشت و بنا به فرمایش امیرالمومنین علی(علیه السلام)، نسبت به همدیگر و نسبت به دانشگاه، پرکارتر و مهربانتر خواهیم بود.
مسوول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری سپس در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد: نهج البلاغه فقط نهج البلاغه نیست چون نهج البلاغه یعنی راه بلاغت اما به نظر من راه عبودیت و راه حکمرانی شایسته هم است.
دکتر حسینی به آرزوی برخی افراد که از خداوند پس از مرگشان درخواست دارند که به حیاتشان ادامه دهند تا بتوانند عمل صالح انجام دهند و از مردم دستگیری کنند و گرهگشایی نمایند، اشاره کرد و افزود: الحمدلله در دانشگاهی هستیم که اقتدار و محبوبیت آن(که بیش از ۵۰ سال قدمت دارد)، آرزوی همه ما دانشگاهیان است و میدانیم که چه زحمات فراوانی در طول این ۵۰ سال برای دانشگاه مازندران کشیده شده، فرصتها به سرعت میگذرند، هر کدام از ما در هر بخشی که در دانشگاه مشغول فعالیت هستیم، فرصتی داریم برای انجام کار خیر، اما اگر این فرصتها را از دست بدهیم، بعدها بیشترین غصهها را بابت از دست دادن این فرصتها خواهیم خورد.
دکتر حسینی سپس به فعالیتهای یک سال گذشتهی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در مهمترین و بزرگترین مرکز آموزش عالی در استان مازندران اشاره کرد و گفت: اگر تلاش و همت نکنیم، شاید دانشگاه مازندران آن رشدی که باید داشته باشد را نتواند کسب نماید. ما میتوانیم بهتر بشویم و برای اینکه دانشگاه مازندران را رشد بدهیم، باید همکاریهای ما افزایش پیدا کند. ظرفیت بسیار خوبی برای بینالمللی کردن دانشگاه مازندران وجود دارد که البته به الزاماتی نیاز دارد. مرکز آموزش زبان فارسی ما به غیرفارسی زبانان نیاز به یک تحول و تحرک بیشتری دارد. در رشتههایی هم که استقبال بیشتری میشود، باید ظرفیت پذیرش دانشجویان خارجی را افزایش بدهیم. ما دانشگاه بزرگی هستیم. بخش ارتباط با صنعت و کارآفرینی و مرکز رشد واحدهای فناور ما نیز نیاز به تحول جدی و ضروری دارد. باید با شرکتهای منطقه در پروژههای کاربردی، همکاریهای بیشتری داشته باشیم. رشتههای میان رشتهای مناسب با بازار کار دانشگاه جامع را ایجاد کنیم. برای افزایش درآمدهای اختصاصی دانشگاه باید راهکارهای مناسبی پیدا کنیم.
مسوول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری سپس ضمن تشکر از دکتر علینژاد و دکتر علویان در خصوص انتقال معاونت فرهنگی و اجتماعی به پردیس دانشگاه، گفت: برای اینکه دانشگاه مازندران، تحول بیشتری داشته باشد، سازمان مرکزی دانشگاه میبایست با سرعت بیشتری به داخل دانشگاه انتقال یابد. بخش فرهنگی ما برای رشد دانشگاه میبایست از مشارکت بیشتر دانشگاهیان عزیز و به ویژه اساتید گرانقدر در همه مسایل و برنامهها سود ببرد.
دکتر حسینی ادامه داد: ۷۵ درصد دانشجویان ما را دختران تشکیل میدهند که متاسفانه برنامه راهبردی مشخصی برای استفاده از این فرصت در اختیار نداریم. در حالی که باید یک نقشه راه مدون و منظمی در این خصوص داشته باشیم. برای حفظ امید و نشاط میان دانشگاهیان به ویژه نشاط مشروع و خارج شدن از این حالت رخوت و سستی و برای بالا بردن نشاط دانشجویان، باید برنامه و نقشهی راه مشخصی داشته باشیم.
مسوول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری سپس گریزی هم به هوش مصنوعی زد و گفت: در زمینه هوش مصنوعی که امروزه واقعاً به عنوان یک ضرورت محسوب میشود، جایگاهش در دانشگاه مازندران مشخص نیست. ما نباید عقب بیفتیم. میبایست در این زمینه پیشتاز باشیم.
دکتر حسینی ادامه داد: سفارش همیشگی بنده به دوستان عزیز، حفظ اتحاد و وحدت در فضای دانشگاه است. اگر کسی خدای ناکرده، طبل تفرقه و دوگانهانگاری یا دو قطبیسازی در فضای دانشگاه بکوبد، در دیانت و عقلانیتاش، تردید خواهیم داشت. امروزه بیش از هر زمان دیگری به محبت و همدلی و دلسوزی، نیازمندیم. اگر همه دست به دست هم بدهیم، حلشدن مشکلات به آسانی صورت میگیرد. ما قبلهمان، خدایمان، اماممان، پیغمبرمان، قرآنمان، معادمان یکی است، چرا بعضی از اوقات آنقدر اختلافات عمیق میشود که حاضر نیستیم دور یک میز بنشینیم و در خصوص مسایل دانشگاه، با هم گفتوگو کنیم؟
مسوول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در پایان سخنانش اظهار امیدواری کرد: انشاءالله در سال جدید، دست به دست همدیگر، تحول و تحرک تازهای در دانشگاه مازندران ایجاد کرده، موجبات موفقیت و سربلندی دانشگاه مازندران را فراهم نماییم.
روابط عمومی دانشگاه مازندران