برگزاری کارگاه دامنه نظارت هوش مصنوعی و چالش آزادی عمل انسان توسط دکتر مهران رضائی - دانشکده الهیات و معارف اسلامی
برگزاری کارگاه دامنه نظارت هوش مصنوعی و چالش آزادی عمل انسان توسط دکتر مهران رضائی
- 29 Oct 2024
- كود الأخبار: 2808748
- 13
انجمن علمی دانشجویی هوش مصنوعی و جوامع بشری با همکاری جهاد دانشگاهی مازندران ،کارگاهی با عنوان دامنه نظارت هوش مصنوعی و چالش آزادی عمل انسان مبتنی بر فیلم نمایش ترومن با تدریس آقای دکتر مهران رضائی هیات علمی دانشگاه مازندران برگزار کرد .
در ابتدای این کارگاه فیلم نمایش ترومن پخش شد که یکی از مهمترین اثار عمیق فلسفی در حوزه سینما به حساب می آید؛ پس از پایان فیلم، دکتر مهران رضایی عضو هیات علمی گروه فلسفه و کلام اسلامی دانشگاه مازندران به ارائه مباحثی حول محور ارتباط موضوع کارگاه با فیلم پرداخت.
وی در مباحث خود به موضوع تسلط رسانه بر زندگی افراد و نقش تعیین کننده آن بر سلیقه و علاقه مردم اشاره کرد. بطور مثال نقش شبکه های مجازی بر نوع سلیقه در پوشش و صنعت مد و توانایی شبکه های اجتماعی در تحلیل علاقه اجتماع به عنوان اطلاعاتی مهم برای صاحبان رسانه قلمداد می شود که به عنوان اطلاعاتی حیاتی و اثر گذار در روند بازار عرضه و تقاضا به حساب می آید .این اطلاعات که برای صاحبان صنعت های مد و پوشاک اطلاعاتی بسیار سودمند به حساب می آیند غالبا در تجارتی چند میلیون دلاری از صاحبان بستر های اینترنتی، رسانه و پیام رسان ها خریداری می شوند.
دکتر رضایی در ادامه بحث به توانایی ها و تسلط هوش مصنوعی بر این موضوع و نقش آن به عنوان یک امر تسهیل گر در تحلیل تمایلات اجتماعی پرداخت و عنوان کرد این سطح از چالشا صرفا برای هوش مصنوعی در هنگامی که در خدمت دولت و صاحبان قدرت باشد، مطرح است.
اگر سطح بالاتری از هوش مصنوعی را لحاظ کنیم که هوش مصنوعی از خود اختیار داشته باشد و بخواهد ازین اطلاعات استفاده کند چالشها دو چندان خواهد شد و در آینده ای که هوش مصنوعی از طریق رسانه و تکنولوژی بر انسانها نظارت داشته باشد باید به چالشهای احتمالی توجه نمود .
در ادامه افراد حاضر در جلسه که اساتید و دانشجویانی از دانشکده الهیات، فنی مهندسی، اقتصاد، حقوق و علوم سیاسی بودند به گفتگو در مورد موضوعات مطرح شده پرداختند و دیدگاه جدیدی از آن موارد ارائه دادند.
این کارگاه که در دانشکده الهیات و معارف اسلامی برگزار شد با استقبال دانشجویان و اساتید مختلفی روبرو شد که نشان دهنده اهمیت و توجه به موضوعات میان رشته ای هوش مصنوعی از سوی جامعه دانشگاهی بود.
تنظیم خبر: آقای محمد حسین خلیلی؛ دبیر انجمن علمی هوش مصنوعی و جوامع بشری
يشارك