در پی حضور هیاتی از دانشگاه مازندران در کشور عراق انجام شد:

گزارشی از سفر یک هفته ای به کشور عراق و بازدید از دانشگاه های آن

در پی حضور هیاتی از دانشگاه مازندران در کشور عراق انجام شد:

گزارشی از سفر یک هفته ای به کشور عراق و بازدید از دانشگاه های آن

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، در پی حضور هیاتی از دانشگاه مازندران در کشور عراق، از تاریخ 13 تا 19 بهمن 97 که به انعقاد تفاهم نامه های همکاری با برخی از دانشگاه های آنجا نظیر دانشگاه شیخ طوسی نجف اشرف و دانشگاه کوفه انجامید( و اخبار آن پیشتر از طریق همین سایت به اطلاع مخاطبان ارجمند رسیده بود)، در ادامه این سفر، در روز چهارشنبه 17 بهمن ماه، هیات اعزامی دانشگاه مازندران، از دو دانشگاه بزرگ کشور عراق مستقر در شهر بغداد بازدید کرده و نشست های مشترکی را با هیات رییسه آن دو دانشگاه( دانشگاه بغداد و دانشگاه نهرین) برگزار کردند که در ذیل گزارشی از این نشست ها و همچنین نشست با اعضای شورای مستقل عراق تقدیم می گردد.

لازم به یادآوری است: دکتر علی اکبر باقری خلیلی معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه و دکتر گودرزی معاون دفتر همکاری های بین الملل دانشگاه، سرپرست دانشگاه مازندران( دکتر یحیی طالبی رستمی) را در این سفر همراهی کردند.

گزارشی از بازدید و نشست مشترک با اعضای هیات رییسه دانشگاه بغداد:

روز چهارشنبه  17 بهمن ماه، نشست با مسؤولان دانشگاه بغداد در محلّ آن دانشگاه برگزار شد. بر اساس گزارش رییس دانشگاه بغداد، آن دانشگاه اولین و قدیمی­ ترین دانشگاه کشور عراق است که در سال 1957 تأسیس شد و متشکل از حوزة پزشکی و غیر پزشکی است و شامل 24 دانشکده است که دانشکدة اقتصاد به عنوان اولین دانشکدة آن محسوب می ­شود. این دانشگاه 7000 عضو هیأت علمی، 68000 دانشجو، 500 رشته-گرایش و 7000 کارمند دارد. دانشگاه بغداد با کشورهای اروپایی و آسیایی و ... از جمله با بعضی از دانشگاه ­های ایران نیز تفاهم نامه­ و همکاری­ های آموزشی و پژوهشی دارد.

نشست با دانشگاه بغداد، اولین نشست دانشگاه مازندران محسوب می ­شود که از طرف دانشگاه بغداد با استقبال رو به رو شد. بیشتر گفت و گوها صرف شناحت امکانات و توانمندی­ های علمی و پژوهشی و حوزه ­های مورد نیاز و علاقة دو طرف شد و هرکدام از طرفین از ایجاد تعامل و انعقاد تفاهم نامه استقبال کردند و مسئولان دانشگاه مازندران ضمن دعوت از مسئولان دانشگاه بغداد برای شناخت بیشتر از دانشگاه مازندران، پیشنهاد داده تا بعد از حضور نمایندگان آن دانشگاه در دانشگاه مازندران، تفاهم نامه با ابعاد دقیق­ تر منعقد گردد.

گزارشی از بازدید و نشست مشترک با اعضای هیات رییسه دانشگاه نهرین:

نام دانشگاه نهرین، منبعث از دو رود کهن دجله و فرات آن سرزمین است و در شهر بغداد واقع شده و دومین دانشگاه بزرگ کشور عراق به شمار می­ آید و در رشته ­های خاص فعالیت می­ کند. در سال 1989 تأسیس شده و به گفتة رییس دانشگاه، اهتمام آن دانشگاه ارتقای کیفیت آموزشی و پژوهشی است. دانشگاه نهرین، 9 دانشکده، 5000 دانشجوی کارشناسی و تقریباً 1000 دانشجوی تحصیلات تکمیلی دارد و 1000 عضو هیأت علمی دیگر کشورها نیز با آنان همکاری می­ نمایند و تمرکز دانشگاه نهرین بر فعالیت­ های گروهی اعضای هیأت علمی است. آن دانشگاه از سال 2014 به پیشرفت­ های خوبی نایل آمده، به طوری که هرساله تقریباً 15-16 اختراع در سطوح مختلف، ثبت می­ کنند.

مسئولان دانشگاه نهرین صمیمانه اظهار کردند تا در حوزه­ های مختلف به خصوص علوم، زیست­ شناسی، حقوق و علوم اقتصادی، با دانشگاه مازندران، تفاهم نامه ­های همکاری علمی و پژوهشی و تبادل دانشجو داشته باشند. هدف دانشگاه مازندران از این نشست­ ها و دیدارها ایجاد و تقویت تعاملات دانشگاهی است و چون دیدار با دانشگاه نهرین نیز اولین دیدار دانشگاه مازندران به شمار می ­آید، پیشنهاد شد انعقاد تفاهم­ نامه با آن دانشگاه نیز بعد از حضور نمایندگان دانشگاه نهرین در این دانشگاه منعقد شود.

نشست با اعضای شورای مستقل عراق:

شورای مستقل یکی از نهادهای مهم فعال در اعزام دانشجویان عراقی به دیگر کشورهاست که از حمایت­ های جدی دولتی نیز برخوردار است. شورای مذکور بیش از دو سال است که با دانشگاه مازندران همکاری دارد و تعدادی از دانشجویان عراقی توسط آن مؤسسه و بر اساس تفاهم نامه های صورت گرفته، به این دانشگاه اعزام شدند و در حال تحصیل هستند. هیأت اعزامی دانشگاه مازندران از تاریخ 13 تا 19 بهمن 97 در حقیقت مهمان آن شورا بودند و نشست­ها و دیدارها با دانشگاه­ های عراقی بر اساس هماهنگی­ های شورای مستقل صورت گرفته که حقیقتاً شایستة تقدیر و برازندة سپاسگزاری­ اند.

در روز پنج شنبه 18 بهمن ماه نیز نشستی با اعضای آن شورا برگزار گردید و در خصوص مفاد تفاهم نامه­ های پیشین و پیشنهاد برای انعقاد تفاهم ­نامة جدید مفصلاً بحث و گفت و گو شد و مقرر گردید زمینه­ های همکاری گسترده­ تر و موضوعات تفاهم ­نامة جدید برای سال تحصیلی 98-99 توسط طرفین بیشتر مورد بررسی قرار گرفته و احتمالاً در اردیبهشت ماه 98 با حضور نمایندگان آن شورا در دانشگاه مازندران به امضای دو طرف برسد.

١٦:٥٨ - شنبه ٢٠ بهمن ١٣٩٧    /    شماره : ١٩٧٥٧    /    تعداد نمایش : ٨٣٩

اطلاعیه ها مشاهده همه