در پی قرار گرفتن 5 نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه مازندران در لیست 1 درصد دانشمندان برتر ISI بر اساس آخرین اعلام پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، صورت گرفت:

گفت و گوی صمیمی با استاد یک درصد برتر جهان

به گزارش روابط عمومی دانشگاه مازندران، در پی قرار گرفتن 5 نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه مازندران در لیست 1 درصد دانشمندان برتر ISI بر اساس آخرین اعلام پایگاه استنادی علوم جهان اسلام و به بهانه هفته پژوهش، خبرنگار روابط عمومی دانشگاه به گفت‌وگو با یکی از این اساتید برجسته و پژوهشگران دانشگاه پرداخته است که در ذیل متن کامل آن را مشاهده می کنید.
خبرنگار روابط عمومی: لطفا خودتان را برای مخاطبان معرفی بفرمایید.
دکتر حاجی زاده: اکبر حاجی زاده مقدم دانشیار رشته زیست شناسی هستم که از سال ۸۶ تا ۸۸ مدیر گروه زیست شناسی، از سال ۸۸ تا ۹۲ رییس دانشکده دامپزشکی دانشگاه مازندران، از سال ۹۲ تا ۹۵ رییس دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل و از سال ۹۶ تا کنون مدیر گروه زیست شناسی هستم.
خبرنگار روابط عمومی: چه شد که وارد رشته زیست شدید؟
دکتر حاجی زاده: بر حسب علاقه ای که داشتم وارد این رشته شدم.
خبرنگار روابط عمومی: کدام یک از استادان شما در پیشرفت تان تاثیرگذار بودند؟
دکتر حاجی زاده: از اساتید دوره کارشناسی که تاثیرگذار بودند می توانم به دکتر مشایخ اشاره کنم.
خبرنگار روابط عمومی: در زمان تحصیلی هزینه های زندگی را چطور تامین می کردید؟
دکتر حاجی زاده: بخشی از این هزینه ها از طریق خانواده و بخشی هم توسط خودم تامین می شد.
خبرنگار روابط عمومی: ویژگی یک استاد خوب را برشمارید؟
دکتر حاجی زاده: حسن خلق و رفتار، مطالعه کافی در رشته تحصیلی می تواند یک ویژگی استاد خوب باشد.
خبرنگار روابط عمومی: شما از دانشمندان یک درصد برتر جهان هستید در این باره برای ما توضیح دهید؟ وجود چه عواملی در شما سبب این موفقیت شده است؟
دکتر حاجی زاده: به هرحال لطف خدا بود که به این جایگاه رسیدم و از جمله عوامل این موفقیت می توانم به داشتن مقالات علمی با کیفیت در مجلات بین المللی اشاره کنم.
خبرنگار روابط عمومی: وضعیت پیشرفت های پژوهشی در کشور بعد از انقلاب را چطور ارزیابی می کنید؟
دکتر حاجی زاده: بعد از انقلاب پیشرفت های خوبی حاصل شده است که بخش عمده این پژوهش ها توسط جوانان انجام گرفته است.
خبرنگار روابط عمومی: برای پیشرفت در عرصه پژوهش به چه مواردی نیاز است و چه دغدغه هایی در این مسیر وجود دارد؟
دکتر حاجی زاده: از جمله این دغدغه ها باید به بحث کمبود امکانات آزمایشگاهی و تجهیزات تحقیقاتی و کمبود تخصیص بودجه برای تهیه امکانات اشاره کرد که این کمبود امکانات بیشتر در دانشگاه های مستقر در خارج از مرکز کشور وجود دارد. عملا این کمبود امکانات در گروه خودمان ملموس است.
خبرنگار روابط عمومی: چه هدفی برای آینده دنبال می کنید؟
دکتر حاجی زاده: هدف ما بیشتر تحقیق برای دستیابی به داروی بیمارهای تحلیل عصبی است.
خبرنگار روابط عمومی: چه توصیه ای برای دانشجویان دارید؟
دکتر حاجی زاده: به این نکته توجه داشته باشند که در دوره دانشجویی کسانی موفق هستند که با هدف مشخص و پشتکار  پای به این عرصه بگذارند.
خبرنگار روابط عمومی: وضعیت علمی دانشگاه مازندران را چطور ارزیابی می کنید؟
دکتر حاجی زاده: وضعیت علمی دانشگاه نسبت به گذشته رو به پیشرفت است و امیدوار هستم که در آینده اساتید این دانشگاه بتوانند به دانشمندان ۱ درصد برتر جهان برسند.
خبرنگار روابط عمومی: به نظر شما برپایی هفته پژوهش و فناوری چه تاثیری در تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه و تبدیل علم به ثروت دارد؟

دکتر حاجی زاده: برپایی برنامه های هفته پژوهش باعث می شود تا تحقیقات و دستاوردهای اساتید و محققان در قالب برنامه های استانی به جامعه معرفی شود. ارتباط بین دانشگاه و صنعت در دانشگاه مازندران به خاطر پراکندگی رشته ها نسبت به سایر دانشگاه های صنعتی چندان مطلوب نیست اما حرکت خوبی شروع شده است که امیدوارم روز به روز بهتر شود.

خبرنگار روابط عمومی: همکاری و هماهنگی دستگاه های اجرایی استان با مراکز دانشگاهی، پژوهشی و فناوری استان را چگونه ارزیابی می کنید؟
دکتر حاجی زاده: متاسفانه این همکاری در استان های شمالی به نسبت استان های مرکزی مثل اصفهان و شیراز کمتر است و امیدواریم که مسوولین بتوانند ارتباط بیشتر و بهتری با دانشگاه مادر استان برقرار کنند.
خبرنگار روابط عمومی: به نظر شما نحوه تخصیص بودجه پژوهش در سطح کشور چگونه باید باشد؟
دکتر حاجی زاده: اعتباراتی که در بودجه سالانه برای پژوهش و تحقیق در نظر گرفته می شود خوب و مطلوب ارزیابی می شود اما در تخصیص این بودجه چندان مناسب نیست و بیشتر پژوهش ها با مشکل مواجه می شوند. برخلاف دانشگاه های پایتخت که بودجه تخصیص یافته به پژوهش مطلوب است اما در دانشگاه های خارج از مرکز، این بودجه کمتر اختصاص داده می شود.

خبرنگار روابط عمومی: در راستای تحقق دانشگاه های نسل سوم یا دانشگاه کارآفرین ایده های علمی شما چیست؟
دکتر حاجی زاده: دانشگاه های نسل سوم باید دانشگاه های ماموریت گرایی باشند که با پژوهش های خود بتواند مشکلات آن منطقه را حل و فصل کند.
خبرنگار روابط عمومی: ضمن تقدیر و تشکر از اینکه در این مصاحبه حضور یافتید، برای شما آرزوی توفیق بیشتر دارم.
دکتر حاجی زاده: بنده نیز آرزوی موفقیت روز افزون برای جمعیت دانشگاهی دانشگاه مازندران دارم.

٠٨:٥٢ - شنبه ١ دی ١٣٩٧    /    شماره : ١٩٣٧٠    /    تعداد نمایش : ١١٢٢