به میزبانی دانشگاه مازندران برگزار شد:

نشست شورای اداری شهرستان بابلسر

دنیا دانشگاه را به عنوان مرکز مدرک گیری نمی بیند / دانشگاه ما باید به جایی برسد که درمانگاه جامعه باشد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه مازندران، نشست شورای اداری شهرستان بابلسر با حضور مدیران ارشد شهرستان و به میزبانی دانشگاه مازندران در سالن اجتماعات دانشکده علوم ریاضی این دانشگاه برگزار شد.

براساس این گزارش، در این نشست دکتر سیدخلاق میرنیا رییس دانشگاه مازندران با تاکید بر این که من معتقدم دانشگاه باید در خدمت استان، شهر و جامعه باشد، گفت: دانشگاه به غیر از این معنا ندارد.

دکتر میرنیا با اشاره به این مطلب که امسال مثل چهل سال گذشته در شرایط خاصی هستیم، ادامه داد: در زمان جنگ تحمیلی، دشمن فهمید که در جنگ فراگیر موفق نمی شود. در آن دوران و در اوج جنگ، حضرت امام(ره) شعارهایی می داد که یکی از مهم ترین شعارها این بود که بعد از جنگ نوبت دانشگاه است. هنوز هم خیلی ها متوجه نشدند که چرا امام آن حرف را زده است. حتی بعضا مسوولان ما هم متوجه نشدند. وقتی جنگ تمام شد، اقدام به خروج از سپاه کردم و به دانشگاه رفتم. دو سه سال بعد، رهبر معظم انقلاب شبیخون فرهنگی را مطرح کرد. کسی متوجه نمی شد این شبیخون فرهنگی یعنی چه و هنوز هم شاید خیلی ها متوجه نشوند.

رییس دانشگاه مازندران افزود: دشمن سنگر خود را از غرب و جنوب به سوی افکار ما هدایت کرد. همه ما حتی در خانواده ها هم آموزش را به مسخره می گیریم. دشمن همین را می خواست که یک روزی ما ابزار قدرت ساز خود را به سخره بگیریم. اگر امروز کمی توپ و تشر به آن لات تگزاسی می زنیم، به پشتوانه قدرتی است که دانشگاه ها برای ما ساختند. اگر قدرت غنی سازی نمی داشتیم، چیزی نداشتیم. چرا امروز دانشگاه ها را به مسخره گرفته ایم!؟ مدیران ناکارآمد آن قدر توسعه نامتوازن دادند که دانشگاه ها باید با بودجه بخور و نمیر زندگی کنند.

رییس دانشگاه جامع استان به نقش دانشگاه ها در پیشرفت جوامع بشری اشاره کرده و اظهار داشت: جنگ نرم آن زمان رخ داد که ابهت دانشگاه و آموزش ریخته شد. شان استاد دانشگاه نادیده گرفته شد. هر کسی به خودش اجازه دخالت در امور دانشگاه را می دهد. دانشگاه وسیله ابزار ساز ماست. اعتماد که بزرگترین سرمایه اجتماعی ما بود را هدف قرار دادند و هر روز در حال تضعیف آن هستند.

دکتر میرنیا تلاش دشمنان برای فروپاشی نظام جمهوری اسلامی از راه براندازی مفهوم خانواده در بین مردم را بسیار جدی خوانده و گفت: کشور آمریکا از چند دانشگاه منتخب خود خواسته بود تا راه های نابودی جمهوری اسلامی را ترسیم کنند. بعد از چند سال مطالعات پیوسته، گفتند هیچ راهی برای نابودی این حکومت وجود ندارد. چون در ایران قدرت ابری است. در یک جا متمرکز نیست. قدرت در دست همه است. لذا نمی توانید به طور معمول مثلا کودتا آن را نابود کنید. مگر از یک راه. چون ایرانی ها مسلمان هستند، خانواده در آن جا بسیار مهم است. تنها راه فروپاشی ایران، خانواده ها است. میزان طلاق ها را نگاه کنید. زندگی سفید و مجردی و متاهلی را نگاه کنید. اطراف خود را نگاه کنید. همه آن، آثار فیلم های خارجی است. تنها راه فروپاشی، همین است. الان نوبت دانشگاه هاست که جلوی دشمن را بگیرد. برای همین امام(ره) فرمود که بعد از جنگ نوبت دانشگاه است. بنده سنگر خود را درست انتخاب کردم.

مسوول تشکیل اتاق فکر استان خاطرنشان کرد:  اگر امروز دیگران در حکومت ما طمع کردند و آن آقا فکر کرد با این تهدیدها می تواند ما را به عقب وادار کند، در ما چیزی دیده که طمع کرده است. شرم و حیا را در جامعه از بین بردیم. سواد را در دانشگاه لگدمال کردیم. توسط نفوذی ها این اتفاق افتاد. مدیر ضعیف، نفوذی است. قولی معروف است: "اگر قرار است حکومتی را نابود کنید، کافی است کارهای کوچک را به آدم های بزرگ و کارهای بزرگ را به آدم های کوچک بسپارید."
هیچ تهدیدی در من اثر نمی گذارد. ریاست برای من به اندازه عطسه بز هم ارزش ندارد. اگر از آن، خدمتی برای نظام در نیاید.

دکتر میرنیا ادامه داد: دانشگاه یک زمانی در حال ضعف بود. الان مجوز جذب  620 عضو هیات علمی را گرفتیم. قصد ما این است که با جذب اعضای جدید، دانشگاه قدرتمند شود تا مشکلات مردم و جامعه را حل کند. . در علم، تقلب نباید باشد. دانشگاه ما باید به جایی برسد که درمانگاه جامعه باشد. اگر مدیری اراده، اعتقاد و برنامه نداشته باشد، در هیچ کاری موفق نمی شود. من به شما می گویم که خیلی از کارها بدون پول قابل انجام است. فقط رسیدگی می خواهد.

رییس دانشگاه مازندران در پایان سحنان خود یادآور شد:  اگر حرمت دانشگاه ها حفظ شود، می تواند کمک بسیار بزرگی به جامعه کند. باید خودمختار شویم تا تمام کارها را بتوانیم انجام دهیم. تا می توانستیم دانشگاه زدیم، حتی بیشتر از کشور چین. آیا این روش کارکردن درست است؟

١٣:٣٨ - شنبه ٢٢ ارديبهشت ١٣٩٧    /    شماره : ١٦٩٥٥    /    تعداد نمایش : ١٠٩١