دکتر علی اکبر جعفری دبیر کمیته علمی همایش گفت و گوهای فرهنگی آسیایی اعلام کرد:

برگزاری همایش بین المللی گفت و گوهای فرهنگی آسیایی ایران، آسیای مرکزی و قفقاز در دانشگاه مازندران

به گزارش روابط عمومی دانشگاه مازندران، دکتر علی اکبر جعفری دبیر کمیته علمی همایش بین المللی گفت و گوهای فرهنگی ایران و آسیای مرکزی، قفقاز و ترکیه در آستانه برگزاری این همایش و در گفت و گویی با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه، به بیان محورها و نحوه برگزاری این همایش بزرگ بین‌المللی پرداخت.

براساس این گزارش، دکتر جعفری با اشاره به این مطلب که جمهوري اسلامی ایران بیش از همه کشورهاي دیگر جهان، داراي پیوندهاي عمیق تمدنی، تاریخی، فرهنگی و زبانی با کشورهای آسیاي مرکزي(قزاقستان، ترکمنستان، ازبکستان، تاجیکستان و قرقیزستان) و قفقاز(آذربایجان، ارمنستان، گرجستان و ترکیه) میباشد، گفت: بر همین اساس ایران، آسیای مرکزی و قفقاز از دیرباز در یک سامانه صلحآمیز فرهنگی، تمدنی و تاریخی قرار داشتهاند.

عضو هیات علمی دانشگاه مازندران افزود: برخی از این اشتراکات فرهنگی شامل زبان فارسی، موسیقی، هنر و معماری، آداب و رسوم کهن، مذهبی و دینی می‌باشد که میتواند پایگاه و مبنای مستحکمی برای توسعه روابط متقابل به حساب آید. این منطقه یكی از مناطق مهم و مورد توجه راهبردی بازیگران منطقهای و فرامنطقهای است كه به دلیل دارابودن موقعیت ژئواستراتژیک و ژئوپلیتیک منحصر به فرد، اهمیت آن به طور فزاینده‌ای افزایش پیدا کرده است.

دبیر کمیته علمی این همایش با بیان این که بر همین اساس، جمهوری اسلامی ایران تقویت اشتراکات فرهنگی و تاریخی، توسعه پایدار، متوازن و تحكیم اعتماد متقابل با دولت‌های آسیای مرکزی و قفقاز را مورد توجه ویژه قرار داده است، خاطرنشان ساخت: رویکرد جمهوری اسلامی ایران با دولتهای آسیای مرکزی و فققاز بر اساس احترام متقابل و منافع مشترك، حفظ ثبات، امنیت و هم‌گرایی منطقهای، نفی نفوذ و مداخلات بیگانگان استوار است. از این رو، روابط متقابل و حسنه با این کشورها به عنوان اولویتها و اصول سیاست خارجی ایران به حساب میآید.

دکتر جعفری ادامه داد: امروزه، دیپلماسی علمی به عنوان یکی از چهرههای نوین دیپلماسی در دستور کار بیشتر کشورهای جهان قرار گرفته است؛ بر همین اساس، فرصتهای فرهنگی، علمی، سیاسی و اقتصادی فراوانی را برای کشورها به ارمغان خواهد‌ آورد. دانشگاه مازندران به دلیل وجود ظرفیتهای علمی فراوان در سطح نخبگان، اساتید و دانشجویان، پتانسیل خوبی برای فعالسازی دیپلماسی علم و فناوری دارا میباشد. این دانشگاه به عنوان بزرگ‌ترین مرکز آموزش عالی استان مازندران و با سابقه حدود نیم قرن، یکی از نهادهای آموزشی و پژوهشی مهم کشور است که میتواند در دیپلماسی علمی، نقشآفرینی کند. یکی از قلمروهای جغرافیایی مهم فعالیت‌های دانشگاه مازندران، تبادلات علمی و دانشگاهی با دانشگاهها و مراکز علمی کشورهای حوزه دریای خزر و آسیای مرکزی و قفقاز می باشد.

وی در ادامه به نقش دانشگاهها و مراکز علمی ایران، آسیای مرکزی و قفقاز به تقویت روابط فرهنگی و دیپلماسی میان این کشورها اشاره و اظهار داشت: دانشگاه‌های منطقه میتوانند با تاسیس مرکز مطالعات آسیای مرکزی و قفقاز، حمایت از کرسیهای زبان، فرصتهای مطالعاتی برای محققان و اساتید، اعزام رایزنهای علمی، راهاندازی نشریات مشترک دانشگاهی، برگزاری مستمر همایشها، نشستها و میزهای مطالعاتی مشترک، بورسیههای تحصیلی و مبادله دانشجو، حمایت از تحقیقات و طرحهای پژوهشی مرتبط که از مقولههای دیپلماسی فرهنگی است، موجب ارتقای منافع متقابل در منطقه شوند. وجود رشته روابط بینالملل، پژوهشکده مطالعات خزر، دبیرخانه دایمی گفت وگوهای فرهنگی ایران، آسیای مرکزی و قفقاز مستقر در دانشگاه مازندران و همچنین دانشکدههای دوازدهگانه در دانشگاه مازندران، می‌توانند پیوند‌دهنده و شتاب‌دهنده این همکاری‌های مشترک، ارزیابی شوند.

دبیر علمی همایش بینالمللی در ادامه سخنانش به حمایت‌ها و پشتیبانی همه‌جانبه مسوولان و بخش‌های مختلف دانشگاه در برگزاری این همایش اشاره و گفت: دکتر میرنیا ریاست محترم دانشگاه مازندران و دکتر صالحی عمران معاون محترم سابق توسعه و پشتیبانی دانشگاه به عنوان پل ارتباطی دریافت مجوز دبیرخانه دایمی گفت وگوهای فرهنگی ایران و آسیای مرکزی در دانشگاه مازندران نقشآفرینی کردند. همکاران محترم حوزه‌های معاونت توسعه و پشتیبانی، معاونت پژوهش و فناوری، معاونت فرهنگی و اجتماعی، مرکز فناوری اطلاعات، دفتر همکاریهای علمی بین‌المللی، مدیریت روابط‌عمومی، مدیریت حراست و سایر واحدها در آماده‌سازی امکانات برگزاری این همایش مساعی لازم به عمل آوردند. همچنین مسوولان محترم سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و دبیرخانه اجلاس گفت وگوهای فرهنگی بینالمللی، جناب آقای دکتر محمدعلی ربانی، جناب آقای دکتر عبدالرحیم حسن نژاد، در مقدمات امضای تفاهم نامۀ مشترک همکاریهای فرهنگی و بینالمللی و تأسیس دبیرخانۀ دایمی گفت وگوهای فرهنگی در دانشگاه مازندران، نقش محوری و تعیین کننده داشتند.

دکتر جعفری در خصوص زمان و نحوه برگزاری همایش نیز گفت: زمان برگزاری همایش روزهای یکشنبه و دوشنبه، 24 و 25 دی‌ماه می باشد. مهمانان خارجی و مهمانان سایر دانشگاهها و مراکز علمی در عصر روز 23 دی‌ماه در بابلسر حضور می یابند. همایش از صبح روز 24 تا ظهر 25 دی‌ماه برگزار خواهد شد. امیدوارم مباحث این همایش که یكی از مهم‌ترین موضوعات روابط فرهنگی منطقهای را مورد مطالعه قرار خواهد داد، شروع نوینی در به حداکثر رساندن جایگاه دانشگاه مازندران، استان مازندران و نیز ارتقای منافع و مصالح متقابل کشورهای ایران، آسیای مرکزی، قفقاز و جامعه بینالملی باشد.

١٠:١٧ - چهارشنبه ٢٠ دی ١٣٩٦    /    شماره : ١٥٨١٣    /    تعداد نمایش : ٥٠٠