در پی قرار گرفتن دانشگاه مازندران در تراز ملی در سطح 2 دانشگاه های جامع کشور انجام گرفت:

گفت و گو با دکتر حیدر جانعلیزاده معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه مازندران

به گزارش روابط عمومی دانشگاه مازندران، براساس اعلام وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دانشگاه مازندران در آخرین سطح بندی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی کشور در تراز ملی در سطح 2 دانشگاه های جامع کشور قرار گرفت.
       براساس این گزارش، خبرنگار روابط عمومی دانشگاه گفت و گویی را در همین راستا با دکتر حیدر جانعلیزاده معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه مازندران انجام داده است که در ذیل متن کامل این گفت و گو را مشاهده می کنید:

*خبرنگار روابط عمومی: با توجه به اینکه دانشگاه مازندران در سطح بندی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی کشور که توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اعلام گردیده، در سطح 2 قرار گرفته است، لطفا ضمن اشاره به موضوع سطح بندی دانشگاه ها، هدف از انجام این کار را توضیح دهید؟

*دکتر جانعلیزاده: در آغاز این رخداد بزرگ را به خانواده محترم دانشگاه مازندران که خود حاصل سعی و تلاش مستمر و خستگی ناپذیر اساتید، کارکنان و دانشجویان ارجمند می باشد، تبریک عرض می نمایم. هدف از سطح بندی دانشگاه ها، ارتقای کیفیت آنها در ابعاد و زمینه های مختلف است که در راس آن می توان به فعالیت های فرهنگی اشاره کرد. از سوی دیگر شناخت وضعیت موجود در جهت برنامه ریزی مطلوب در عرصه های فرهنگی و اجتماعی از دیگر مزایای این طرح ملی خواهد بود. در همین راستا، مقایسه فعالیت ها در سنوات مختلف راهنمای خوبی جهت سیاست گزاران این عرصه است. مزید بر این، ایجاد رقابت بین دانشگاه ها در ایفای نقش های مختلف در جامعه و جهان از دیگر اهداف آن خواهد بود.. ضمنا رشد غیر طبیعی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی و لزوم نظارت هر چه دقیق تر بر فعالیتهای آنان ضرورت امر را دو چندان می سازد.
       در این میان چالشها و آسیب های فرهنگی و اجتماعی که تحت تاثیر محیط اجتماعی گریبان گیر محیط های دانشگاهی نیز گردیده است، امروزه بیش از هر زمان دیگری موضوع فرهنگ را در صدر توجه مسوولان امر و نیز متخصصان این حوزه قرار داده است که البته خود نظارت و ارزیابی را مطابق شاخص هایی ضروری می سازد.

*خبرنگار روابط عمومی: اين سطح بندي بر اساس مجموعه ای از شاخص ها انجام مي شود، حال بفرمایید در حوزه فرهنگی و اجتماعی که حوزه مسووليت جنابعالی نیز می باشد، چه شاخص هايي را معمولا در نظر مي گيرند؟

*دکتر جانعلیزاده: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مطابق نظرات و پیشنهادات مدیران فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ها، شاخص های نسبتا قابل قبولی را برای سطح بندی فعالیت دانشگاه ها در عرصه فرهنگی و اجتماعی تعیین کرده است. شاخصهای مذکور متنوع بوده و سه ستون دانشگاه - یعنی اساتید، کارکنان و دانشجویان- را در بر می گیرد. نخست زیرساختها و بعد سخت افزاری این حوزه مورد بررسی و سنجش قرار می گیرد که از جمله آن می توان به تعداد نیروی انسانی فعال، میزان اعتبار، تعداد تشکل های دانشجویی(انجمنهای علمی، کانون های فرهنگی و اجتماعی، تشکل های سیاسی و...) و تعداد نشریات دانشجویی فعال دانشگاه، اشاره کرد. سپس میزان آموزشهای فرهنگی اختصاص یافته برای سه ضلع دانشگاه، اردوهای برگزار شده برای دانشجویان، اعضای هیات علمی و کارکنان دانشگاه،  برگزاری کرسی های آزاد اندیشی و... در سطح بندی دانشگاه ها و در بعد فرهنگی و اجتماعی مورد توجه می باشد.
       علاوه بر این، میزان تعامل فرهنگی و اجتماعی دانشگاهیان دانشگاه مازندران با جامعه و عضویت در سازمان ها، نهادها، کمیته ها و شوراهای وزارت عتف و یا دیگر وزارتخانه ها و نیز سازمان ها و نهادهای استانی و شهری از دیگر شاخصه های رشد فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی محسوب می شود.

*خبرنگار روابط عمومی: با توجه به تاكيدات رياست دانشگاه مازندران برای بهتر شدن موقعیت دانشگاه در بین دانشگاه های سطح 2 و حتی صعود به سطح 1 دانشگاه های کشور، چه برنامه ای را اندیشیده و در دستور کار خود دارید؟

*دکتر جانعلیزاده: معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه بر اساس اهمیت، جایگاه و تاثیرات بنیادین عرصه فرهنگ بر تمام شئونات زندگی اجتماعی، سیاسی و اقتصادی و در راستای ارتقای رتبه دانشگاه در این حوزه، استراتژی ها و مطابق آن برنامه های قابل اعتنایی را اجرا و در دستور کار خود قرار داده است. از جمله آن می توان به توسعه زیرساختهای فرهنگی و اجتماعی، ایجاد بستر مناسب برای فعالیت های فرهنگی و اجتماعی، گسترش چتر فعالیت های فرهنگی و اجتماعی، افزایش انجمن های علمی و کانون های فرهنگی و اجتماعی، رشد نشریات دانشگاه، سرمایه گذاری ویژه در زمینه اردوهای فرهنگی- اجتماعی، جذب اعتبارات متناسب با جایگاه فرهنگی دانشگاه مازندران، تعامل هر چه بیشتر با فعالین فرهنگی دانشگاه، همکاری با نهادها و سازمانهای فرهنگی و اجتماعی خارج از دانشگاه، تسهیل فعالیت فرهنگی و کاهش هزینه ها برای دانشگاهیان در عرصه فعالیت های فرهنگی و اجتماعی، تکریم نخبگان، تقویت انواع هویت های دینی و ملی در بین دانشگاهیان گرامی و... اشاره کرد. البته تحقق این امر بی شک در پرتو الطاف الهی و تلاش و کمک همه عزیزان دانشگاه مازندران میسر بوده و از همینجا دست یاری به سمت آنان دراز می کنیم.

٠٩:٤٣ - چهارشنبه ٢٤ آبان ١٣٩٦    /    شماره : ١٥٣٥٤    /    تعداد نمایش : ٢١٣