گفت‌وگوهای فرهنگی ایران، آسیای مرکزی و قفقاز

مصاحبه خبرنگار روابط عمومی با مدیر پژوهشی دانشگاه مازندران

گفت‌وگوهای فرهنگی ایران، آسیای مرکزی و قفقاز

در پی انتخاب دانشگاه مازندران به عنوان میزبان کمیسیون تخصصی آسیای مرکزی و قفقاز، روابط عمومی دانشگاه مازندران با دکتر سعید راسخی مدیر پژوهشی دانشگاه مصاحبه ای در این خصوص انجام داد.

در ذیل متن مصاحبه خبرنگار روابط عمومی دانشگاه مازندران با دکتر راسخی را ملاحظه می کنید:

·        خبرنگار روابط عمومی: با سلام. لطفا چگونگی انتخاب دانشگاه مازندران به عنوان میزبان این اجلاس مهم بین‌المللی و نیز دبیرخانه دایمی کمیسیون های تخصصی آسیای مرکزی و قفقاز را بیان کنید؟

·        دکتر راسخی: پيرو مذاكرات و هماهنگي‌هاي به عمل آمده با سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي كه متولي سياست‌گذاري و گسترش ديپلماسي فرهنگي جمهوري اسلامي ايران است و تعيين دانشگاه مازندران به عنوان ميزبان كميسيون تخصصي آسياي مركزي و قفقاز، اين مركز با تمركز روي تنوع فرهنگي و همكاري‌هاي آسيايي با انتخاب دانشگاه مازندران به عنوان دبيرخانه دایمي كميسیون تخصصي آسياي مركزي و قفقاز، موضوع ميراث فرهنگي - تاريخي ايران، آسياي مركزي و قفقاز را در دستور كار اين كميسيون قرار داد. اين در حالي است كه در اين ارتباط، دانشگاه هاي معتبري همچون تهران، علامه طباطبايي، تبريز، مشهد، همدان اعلام مشاركت كرده و آمادگي خود را براي ميزباني كميسيون ها اعلام كرده بودند.

·        خبرنگار روابط عمومی: دانشگاه مازندران با کسب میزبانی این اجلاس، چه هدف یا اهدافی را دنبال خواهد کرد؟

·        دکتر راسخی: طي نشست‌هاي كميسيون تخصصي آسياي مركزي و قفقاز كه با هدف ايجاد شبكه علمي و فرهنگي نخبگان كشورمان با كشورهاي آسياي مركزي و تقويت ديپلماسي فرهنگي و گسترش روابط علمي و فرهنگي با كشورهاي آسياي ميانه و قفقاز در دانشگاه مازندران مستقر خواهد گرديد، هر ساله با حمايت دبيرخانه اصلي گفت‌و‌گوهاي بين‌المللي سازمان و شبكه دانشگاه‌هاي منطقه شمال كشور با محوريت دانشگاه مازندران از فعاليت‌هاي مختلف علمي و فرهنگي از جمله برپايي نشست‌هاي دوره اي، دوره‌هاي آموزشي، انتشار فصل نامه‌هاي تخصصي، مبادلات علمي و فرصت‌هاي مطالعاتي سامان دهي و اجرا خواهد شد. در نامه ریيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي خطاب به ریيس دانشگاه مازندران آمده است: اميد است دانشگاه مازندران كه يكي از دانشگاه‌هاي ممتاز كشور مي‌باشد با بهره گيري از اين فرصت و جلب همكاري و مشاركت ساير دانشگاه‌هاي ايراني و كشورهاي آسياي ميانه و قفقاز، بتواند گام‌هاي موثري را در مسير توسعه و گسترش همكاري‌هاي فرهنگي و علمي ايران و منطقه بردارد.

·        خبرنگار روابط عمومی: لطفا در خصوص کیفیت حضور میهمانان داخلی و خارجی، زمان برگزاری این اجلاس و محورهای این همایش بین‌المللی نیز توضیح دهید؟

·        دکتر راسخی: گفت‌وگوي فرهنگي آسيايي با موضوع ميراث فرهنگي - تاريخي ايران، آسياي مركزي و قفقاز با حضور شخصيت‌هاي فرهيخته دانشگاهي، چهره‌هاي فرهنگي و متفكران برجسته ايران، آسياي مركزي، قفقاز و تركيه طي روزهاي ۲۳ تا ۲۵ دی ماه ۱۳۹۶ برگزار خواهد شد. محورهاي اين همايش بين‌المللي به شرح زير است:

ميراث مشترك فرهنگي، ظرفيتي براي توسعه همكاري‌هاي فرهنگي آسيايي

نقش نمادها و شخصيت‌هاي تاريخي و فرهنگي منطقه در تقويت همكاري‌هاي منطقه‌اي

سياست‌ها و رويكردهاي حفاظت از ميراث فرهنگي و نقش آن درگسترش مبادلات فرهنگي

سهم هنر و معماري در پيوندهاي تاريخي ايران و آسياي مركزي

زبان و ادب فارسي و نقش آن در پيوندهاي فرهنگي تاريخي ايران، آسياي مركزي و قفقاز

تجارب وسياست‌هاي حفاظت از ميراث فرهنگي و راهكارهاي همكاري جمعي براي مبارزه با قاچاق و تخريب ميراث فرهنگي

نقش ميراث فرهنگي تاريخي مشترك در توسعه گردشگري فرهنگي و گسترش مبادلات اجتماعي

نقش مراكز علمي و فرهنگي در تقويت و توسعه روابط ايران و كشورهاي آسياي مركزي و قفقاز

گفت‌و‌گوهاي فرهنگي آسياي مركزي، قفقاز و تركيه

·         خبرنگار روابط عمومی: در پایان اگر مطلب خاصی دارید، بیان کنید؟

·         دکتر راسخی: كميسیون تخصصي گفت‌و‌گوي فرهنگي ايران، آسياي مركزي و قفقاز از عموم اعضاي هيات علمي، پژوهشگران و انديشمندان علمي فرهنگي دعوت به عمل مي آورد تا در اين رويداد مهم بين‌المللي مشاركت نمايند. براي اطلاعات بيشتر به سامانه همايش بين‌المللي با آدرس conf.umz.ac.ir/ircacd  مراجعه و يا با آدرس پست الكترونيكي ircacd@umz.ac.ir  مكاتبه نمايند.

٠٧:٤٠ - چهارشنبه ٢٤ آبان ١٣٩٦    /    شماره : ١٥٣٥٢    /    تعداد نمایش : ٤٢٠